Tennislegenden Bjørn Borg vil prøve noe nytt, selger luksusboligen

0
1822
Bjørn Borg

Etter 35 år ønsker tennislegenden og underbukseentusiast Björn Borg og kona Patricia å ønsket å prøve noe annet og har derfor lagt ut luksusvillaen Alstaholm, som ligger på sørkysten av øya Ingarö 30 km øst for Stockholm.

«Det er tid for et nytt kapittel i livene våre! Vi gleder oss så mye til hva livet har å by på. Dette huset kommer snart på markedet» skriver Patricia Borg på familiens Instagram-konto.

Les: Bo Kaspers Orkester er tilbake med nytt album og turné!

Planen er – som det fremgår av svarene på kunngjøringen – at paret skal flytte til en mindre vedlikeholdskrevende leilighet i Stockholm og deretter ellers tilbringe mye tid i deres fritidsbolig på Cap Verde.

Huset ble kjøpt i 1984 for 3,1 millioner svenske kroner, og paret får mye mer for det i dag. Selve tilbudsprisen er ennå ikke kunngjort, men det offentlige anslaget, som typisk ligger godt under en salgspris, er 18 millioner svenske kroner.

Les på Sporten: 10 usynlige Manchester United spillere som ble geniale etterpå

Selve huset er 434 kvadratmeter, mens tomten er 17.000 kvadratmeter. Det er en privat båtbro med et båthus rett ved skjærgården, og det er det selvfølgelig en tennisbane der, og et svømmebasseng.

Selv om den nå 63 år gamle Björn Borg avsluttet sin karriere tidlig bare 26 år gammel, klarte han å vinne 11 Grand Slams, fortsatt det sjette høyeste antallet som noensinne er vunnet på herresiden.

Merkverdig nok vant Borg bare i turneringene Wimbledon (5) og French Open (6). Han nådde finalen i US Open fire ganger, mens han bare deltok på Australian Open en gang som 21-åring, og nådde tredje runde.