ABBA har laget nye låter med tanke på deres hologram-turne

0
3004

Vanlige «par-aktiviteter» inkluderer hytteturer, gourmet-klubber og baksnakking, det er uvanlig at det blir band av det som tilfelle med ABBA, enda mer uvanlig er at det blir 400 millioner solgte album.

Holdt sammen i 10 år fra 1972

Les: Jim Jarmusch tar Zombie-filmer til et helt nytt nivå

Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson og Anni-Frid Lyngstad var en gigantsuksess så lenge de var gift, men da det var slutt på ekteskapene var det slutt på bandet også, grundig slutt.  – Etter musikalen og filmen Mamma Mia som var basert på sangene til bandet, begynte de gamle bandmedlemmene å snakke sammen og får et år siden fortalte de at det kommer et nytt album og en «hologram-turne»

Björn Ulvaeus (73) forteller at fansen ikke må vente så veldig mye lenger på nye Abba-låter. De har allerede spilt inn to av sangene og gitt de navn: «Don’t shut me down»og «I still have faith in you».

Les: «Luke Skywalker» måtte kommentere denne malerjobben

De to låtene er skrevet med tanke på hologram-turneen. Opplegget er som følger, ABBA vil være på scenen som hologram og et band vil faktisk være der. – Første gang vi hørte om ideen ABBA hologram turne må være nesten 10 år siden, men hver gang ABBA medlemmene begynte å snakke sammen ble det klart for alle hvorfor de var skilt.

Nå som de har blitt så gamle at de trolig har mistet potensen og alt ikke er så nøye lenger har de tydeligvis klart å samarbeide igjen.

Björn Ulvaeus (73) har snakket med danske Ekstra Bladet: «Avatarene kommer forhåpentligvis til å synge en ny Abba-sang i en video i september eller oktober»

Akkurat nå jobber de med ABBA-avatarene:

Han forteller videre at det fortsatt jobbes med hologram-teknikken. «Vi jobber fortsatt med Abba-avatarene, som er digitale kopier av oss selv. Det er veldig merkelig, men også veldig morsomt»

Bandet er altså kun gjenforent i studio, og Benny Andersson har tidligere uttalt at det ikke vil komme en ny Abba-plate. – Innspillingen av de nye låtene skjedde 35 år etter at bandet sist var sammen i studio.

Les på Sporten: Ole Gunnar Solskjær har levert ønskeliste til Ed Woodward