Altibox blir sponsor av e-fotballiga

0
1032

Altibox blir hovedsponsor av Norges første offisielle e-sportserie i fotballspillet FIFA. Navnet på den norske ligaen blir Altibox eSerien.

I begynnelsen av mars lanserte Norsk Toppfotball (NTF) eSerien, som blir Norges første og eneste e-fotballiga i spillet FIFA fra EA SPORTS. 18 toppklubber konkurrerer om tittelen som Norges første seriemester i fotballspillet. Nå går Altibox inn som hovedsponsor av serien.

Les: Glem Beckham – Ingen skrur den som Wayne Rooney!

– E-sport er verdens raskest voksende sport, en gren som samler og engasjerer barn og voksne på kryss og tvers av fylkesgrenser. Som hovedsponsor av Eliteserien og Obos-ligaen ønsker vi størst mulig interesse rundt norsk fotball, og synes at eSerien er en spennende måte å treffe et enda bredere publikum på. Altibox ønsker å bidra til at dette blir en attraktiv liga for både spillere og publikum, sier leder for merkevare og kommunikasjon i Altibox, Aleksander Eikeberg.

Første serierunde i eSerien starter 9. april i Nydalen i Oslo. 18 lag med to spillere på hvert spiller gruppespill med i fire grupper i første runde. Gruppespillet avvikles over syv uker, hvor hvert lag spiller tre kamper mot alle lagene i sin gruppe. De to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet der vinneren skal kåres.

– eSerien er en spennende nysatsning fra klubbene i Eliterserien og OBOS-ligaen. Det er svært gledelig å få Altibox med på laget, sier administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball.

E-sport-selskapet Good Game blir turneringsoperatør for eSerien, som sendes gratis på Discoverys strømmetjeneste Dplay og på Eurosport Norge.