Amazon kan skru opp prisen på Premier League med milliarder

0
901

TV 2, Nent Group (TV 3 etc) og Eurosport blir smågutter når et av verdens største selskaper kaster seg inn i kampen om TV-rettighetene til Premier League også i Norge. – Det går også rykter om at Disney + som blant annet har sportskanalen ESPN er med å by, men det er ikke bekreftet. 

Det er kampen om de norske TV-rettighetene til Premier League frem mot 2028 som det nå kjempes om og prisen blir på flere milliarder. – Det var noen som tippet at prisen ville gå noe ned i neste periode, men det var før streamingkampen startet for fullt. De fleste sportsrettigheter legges inn som egne tilleggspakker, men Amazon på grunn at sitt fotfeste i USA ser på fotball som en ypperlig knipetangmanøver for å kapre det europeiske markeder. For å knuse sine konkurrenter er planen å  ihvertfall første år å inkludere Premier League i sitt prime abonnent vel vitende at de aller fleste kunder stopper med to streaming abonnement.

Les: Spansk fotballtrener med Fortnite-overdose tar feiringen helt ut

Kampen dreier seg om hvem tilby TV-seerne Premier League-fotball i perioden etter 2021/22-sesongen, skal avgjøres. – Denne gangen er det ifølge Sportbusiness.com en lengre periode det kjempes om. – Hele seks år frem til sesongen 2017/28.

Budene må leves inn i morgen, så har du noen milliarder liggende og en tv drøm må du kjappe deg. 

Hverken TV 2 eller Nordic Entertainment Group (NENT) som i dag sitter på rettighetene i det nordiske markedet vil kommentere om de vil konkurrere om rettighetene. Det vil heller ikke Discovery, som har vært aktive i sportsrettighetsmarkedet de siste årene.

NENT-group har hatt Premier League-rettighetene i Danmark og Sverige siden 2010 og rettighetene i Finland siden 2016.

TV 2 har hatt rettighetene i Norge siden 2010 og har vært gjennom flere budrunder det siste tiåret.

Med dagens prisnivå bil det koste fire milliarder for de norske rettighetene, hvis Amazon og eventuelt andre amerikanske giganter følger opp sin uttalte strategi og legger inn bud kan det fort legges en eller flere milliarder til prisen.

Les: Sky Sports: Sander Berge er et skikkelig kupp!

Amazon hadde siste rapporterte regnskapsår et overskudd på 10 073 000 000 dollar, en omsetning på 162 648 000 000 dollar og 675 500 ansatte.