Billie Eilish opplever global suksess med sitt melankolske album

0
2217

Billie Eilish fra Los Angeles ble 17 år i desember, og nå herjer hennes melankolske popsanger hitlistene verden over. 

Hun har hatt enkelt sanger ute en stund allerede, men så sent som forrige fredag slapp hun sitt første album «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?» både albumet og singelen «Bad Guy» topper VG-lista. – Billie Eilish er på førsteplass i Storbritannia, Irland, Sverige, New Zealand, Belgia, Nederland og hun vil garantert klatre øverste i mange andre land de neste dagene. – Det inkluderer Billboard i USA som oppdateres hver søndag.

Les: I Tottenhams nye storstue tappes selvfølgelig ølen GJENNOM glasset

Yngste noensinne
I Storbritannia setter platen rekord: Billie Eilish er den yngste kvinnelige artisten noensinne som topper den britiske albumlisten.

Les på Sporten: «Alle» snakker om Benfica duo Raul Jimenez og Luka Jovic

Chart Data melder at «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?» har det sterkeste førsteukesalget for en debutplate siden Lana Del Reys «Born To Die» i 2012. Sistnevnte artist er blant Eilish’ største forbilder.

På Spotifys globale låtliste har Eilish nå tre av de fem mest populære sangene, og ytterligere fire på topp 20.

Artistens fulle navn er Billie Eilish Pirate Baird O’Connell. Hun lager nesten all sin musikk i samarbeid med storebroren Finneas. Familien deres er veganere.

17-åringen singeldebuterte i 2016. Karrieren skjøt for alvor fart med Khalid-samarbeidet «Lovely» i 2018; den var i likhet med den tidligere singelen «Bored» med i den selvmordstematiserende Netflix-serien «13 Reasons Why».

I et intervju med Paper forteller Eilish at hun hørte mye på The Beatles, Green Day og Avril Lavigne i oppveksten, mens det er hip hop og R&B det går mest i nå.

Les på F7City: Dette er Europas mest «Instagrammede» byer

Til samme magasin forteller Eilish at hun føler seg annerledes, og dyrker dette.

– Jeg vil gjøre inntrykk, så jeg liker å se minneverdig ut. Jeg synes jeg har bevist at jeg er viktigere enn de tror (…) Jeg er litt skremmende, og derfor lytter folk til meg. Jeg er litt skummel. Mange er regelrett vettskremt av meg. Jeg har et «resting bitch face», forklarer hun.