Birgit Skarstein og Nicolay Ramm leder Idrettsgallaen

0
699
Birgit Skarstein og Nicolai Ramm skal lede Idrettsgallaen på Hamar 4. januar 2020. (Foto: Julia Marie Naglestad/NRK)

Toppidrettsutøver Birgit Skarstein vant VM-gull i høst og ligger i hardtrening fram mot nye mesterskap neste år. Men først skal hun lede Idrettsgallaen på NRK sammen med Nicolay Ramm.

Birgit Skarstein har selv hentet hjem trofeet fra Idrettsgallaen de to siste årene. Nå gleder roeren og langrennsutøveren seg enormt til å lede idrettens store prisutdeling. Gallaen er tilbake i Hamar OL-Amfi lørdag 4. januar.

Les: Sandra Bullock tilbake på Netflix etter «Bird Box» suksess

– Jeg er så glad i norsk idrett, så det å få lede idrettens festkveld er ordentlig stas, sier Birgit Skarstein. – Jeg har selv fått kjenne på verdien av å ha et fellesskap i ryggen. Nå håper jeg å kunne dele den følelsen med mange flere.

– Vi skal feire de store prestasjonene, men norsk idrett er så mye mer! Idretten byr på et helt spesielt samhold og engasjement, fra grasrot til topp. Det gjøres så mye bra arbeid rundt omkring i Idretts-Norge. Jeg gleder meg til å løfte frem både dedikerte frivillige, gode lag og store prestasjoner, sier Skarstein.

Les på Sporten: Se hvorfor «alle» vil ha Timo Werner

Et forbilde

NRKs prosjektleder for Idrettsgallaen, Nadia Hasnaoui, er stolt over at NRK har sikret seg Birgit Skarstein som programleder sammen med Nicolay Ramm, som ledet gallaen også i fjor.

– Birgit er en foregangskvinne og et stort forbilde for så mange både i og utenfor idretten. I tillegg har hun en sterk formidlingsevne og utstråling, sier Hasnaoui og fortsetter: – Nicolay er en superdyktig programleder. Det er en drøm å få jobbe med dem begge, de blir et strålende vertskap for Idrettsgallaen.

Idrettsgallaen blir Birgit Skarsteins debut som programleder, uten at hun kjenner på den store prestasjonsangsten enda.

– Jeg tror det å håndtere et direktesendt TV-show har mange likheter med det å konkurrere, sier hun. – Det gjelder å forberede seg godt, senke skuldrene og ha det gøy når det skjer. Dessuten er Nicolay en dreven programleder. Han er en leken type, samtidig som han er så profesjonell at jeg føler meg helt trygg på at dette kommer til å bli bra, sier Skarstein.

Vazelina Bilopphøggers opptrer

Som vanlig blir det flere musikkinnslag under Idrettsgallaen. NRK kan nå bekrefte at Vazelina Bilopphøggers skal opptre. Det umåtelig populære Toten-bandet annonserte nylig at de setter punktum i mars 2020 etter å ha holdt det gående i 40 år. På Hamar skal de opptre med et shownummer med høy allsangfaktor.

Hvilke andre artister som skal opptre, vil bli annonsert seinere.

Om programlederne

Birgit Skarstein (30 år, fra Levanger) er parautøver og konkurrerer internasjonalt både i roing og sittende langrenn. Hun vant sitt første VM i roing i 2014 og har tatt gull under de tre siste VM, sist i september i år. Også i langrenn har hun fire individuelle VM-medaljer og vant verdenscupen sammenlagt i sin klasse i sesongen 2017/2018. Hun vant prisen for beste kvinnelige funksjonshemmede utøver under Idrettsgallaen i 2018 og 2019. I mai 2019 ble hun tildelt Egebergs ærespris. Skarstein har vist et stort engasjement for brobygging og inkludering både på og utenfor idrettsarenaen, blant annet som frontfigur for Stiftelsen VI, MOT og Right to Play, i tillegg til å drive sosialt entreprenørskap i «Walk Think Move».

Nicolay Ramm (30 år, fra Bærum) er journalist, programleder og komiker.  Han startet som journalist i NRK Sport og ble kjent for sine sprell med kjente idrettsutøvere i ulike utgaver av «Helt Ramm». Han ledet MGPjr i 2016 og 2017 og ble stemt fram til vinner av publikumsprisen under Gullruten 2018. I 2019 ledet han Idrettsgallaen sammen med Tiril Sjaastad Christiansen. I I to sesonger har han ledet konkurranseshowet «Ramm, ferdig, gå!» på NRK. Hans låt «Raske briller», som ble laget som et innslag til TV-programmet «Alpestreker», ble en enorm hit i 2019. Nicolay Ramm opptrer også som scenekomiker.

Om Idrettsgallaen

Idrettsfesten i regi av NRK, Norges idrettsforbund og Norsk Tipping ble arrangert for første gang i 2002. Her blir det gjort stas på menneskene i og bak idretten, og våre helter hedres for prestasjonene i året som gikk.

Gallaen har vært arrangert i Hamar OL-Amfi hvert år, med unntak av 2010 og 2016 (Lillehammer), 2014 (Oslo Spektrum) og 2019 (Stavanger).

Under Idrettsgallaen 4. januar skal det deles ut priser i 11 kategorier samt en hederspris. Nominasjonene offentliggjøres like før jul.