Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland slipper to nye låter sammen

0
986
Foto: Anne Valeur

Høsten 2019 slår to institusjoner innen norsk musikkliv seg sammen når Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland legger ut på en omfattende høstturné. Med seg på turneen har de to splitter nye låter. Den første har fått navnet «Alt eg ser» og slippes fredag 27. september.

Eidsvåg og Dagsland har en fartstid i bransjen på over 70 år til sammen. De har begge opparbeidet seg unike posisjoner i norsk musikkliv og blir ansett som to av våre fremste artister. I høst legger de ut på en turné som består av 35 konserter over hele landet, hvor flere av konsertene allerede er utsolgt. Som oppvarming til turneen gir de nå ut låta «Alt eg ser».

Les: Alle mødres favoritt Leonard Cohen ute med nytt album tre år etter sin død

«En moroklump i teamet vårt sa: hva om vi kaller turnéen for Alt eg ser? Alle tente umiddelbart på idéen. Gøy. Sigvart og jeg har en bråte med sanger som handler om å bli sett og se. Det topper seg vel med «Alt eg såg» og «Eg ser». Vi ble enige om å skrive en sang sammen med samme navn, som kunne være en slags signaturlåt for høstens turné», forteller Eidsvåg.

De to folkekjære artistene slo hodene sammen og det viste seg raskt at det var to nye låter som skulle bli til.

«Først skrev jeg «Alt eg ser», med hjelp av Sigvart og Karoline Krüger på teksten. Sangen var nok ment å skulle bli litt selvironisk og morsom, men så syns vi plutselig at dette var jo et fint tema; det å våge å se ting med andres øyne. Jeg ville gjerne at dette skulle være en glad-låt, da tilfanget på alvorlige, melankolske låter er i overkant i våre respektive kataloger. Sigvart sin låt – der jeg hjalp han litt på tekstsida, heter «Alt eg ikkje såg» og slippes senere, men er med på konsertene», avslutter Eidsvåg.

«Alt eg ser» slippes på Relis / Sony Music fredag 27. september. Startskuddet for høstturneen går 8. oktober i Bodø. Se full turnéoversikt her