Coen-brødrene har skrevet manus til ny Scarface film

0
828

Man skulle tro at vi etter å ha sett en eksplosjon i TV serier som handler om karteller, narkotika og «true crime» at vi skulle begynne å gå lei, men vi er umettelige for øyeblikket.

En tidløs klassiker er Scarface, som først ble laget i 1932 med Paul Muni i hovedrollen som italiensk gangster. – Den vi husker er Scarface fra 1983 med Al Pacino. Tony Montana gikk i land som cubansk fattiggutt i Miami og bygde opp et kokain imperium.

Les: Dame Judi Dench eldste kvinne på forsiden av Vogue

Et definitivt høydepunkt er når hans fiender kommer og får møte «hans venner».

Scarface var et samarbeid mellom to giganter innen film. Oliver Stone stod for manuset, mens filmen ble regissert av Brian De Palma. – Også denne gangen er det et duket for et utrolig spennende samarbeid mellom manus og regi.

Les på Sporten: Juventus-stjerne i streik vil spille for Ole Gunnar

De siste 10 årene har det vært jobbet med en ny versjon av Scarface med mange ulike manusforfattere. – Prosjektet fikk fart og ble vesentlig mer spennende etter at to av verdens ypperste filmskapene tok over manusjobbingen. Joel og Ethan Coen som er kjent fra filmer som Fargo, No country for Old Men, O Brother, Where Art Thou? og min evige favoritt The Big Lebowski

Regissøren er ikke så kjent for Coen brødrene, men han er solid nok. Variety skriver at Luca Guadagnino skal regissere den nyeste versjonen av historien om en fattig innvandrer som klatrer oppover mafia-stigen, og ender opp som boss. Guadagnino er mest kjent for Call Me By Your Name, og regisserte i 2018 en spinnvill nyinnspilling av Suspiria.

Les på Helsesjefen: Det er mye helse i løvetann

I Guadagninos versjon skal handlingen flyttes fra Miami til Los Angeles. Den originale filmen Scarface (1932) var løst basert på Al Capones liv, men når vi nå nærmer oss den tredje versjonen av historien, har gangsterhistorien fått sitt helt eget liv.