deLillos er tilbake med historien om «Kent Evelyn»

0
875
Foto: Ken Ingwersen

Vi sa du skulle få mer deLillos i 2019, og nå skjer akkurat det: «Kent Evelyn» er ute nå!

Dette er en splitter ny singel fra deLillos sitt kommende album Dum som et menneske, som blir de norske musikkheltene sitt 18. (!) studioalbum.

Les: Forbyr Harry Potter etter å ha snakket med djevelutdrivere

Etter å ha sluppet singler som «Plage», «Bare gråte» og «Se på et tre» det siste året, får du snart også høre mer ny musikk fra Lars, Lars, Øystein og Lars. Ifølge sistnevnte, Lars Beckstrøm, ble teksten til «Kent Evelyn» skrevet på bakgrunn av en opplevelse fra en gang på 90-tallet, da deLillos var på turné i Telemark.

– Det var sent på kvelden etter konserten vår, sier Beckstrøm.

– Vi var litt pussa og det var nok Kent Evelyn også. Han kom inn i garderoben sammen med en kompis og sjarmerte oss alle; hadde sminke på og fargerike klær og vi dro videre på bar. Han var utrolig morsom, fascinerende og sjarmerende og alle vi i deLillos syntes med tiden at han fortjente en sang.

Les på Sporten: Endelig, Hazard!

Ikke nok med det; de vurderte til og med å kalle opp et band etter ham. Kent Evelyn Airport, skulle det hete, og det skulle være et sideprosjekt der de kun spilte psykedelisk pop-musikk. Men mens Beckstrøm skrev teksten, innså han at det kanskje ikke alltid var så lett å være Kent Evelyn, bosatt i en liten by hvor han sannsynligvis fikk altfor mye uønsket oppmerksomhet.

– Det er nok derfor jeg opplever at denne sangen uttrykker både noe livsbejaende og noe melankolsk. Uansett. Vi hadde en strålende kveld på byen.

Hør «Kent Evelyn» her!

Dum som et menneske er utsatt til januar 2020, og slippes da på CD, vinyl, og digitalt – og i tillegg som en eksklusiv vinylboks.