Den mest verdifulle spilleren fra 16 til 40 år.

0
871
Reinier Jesus Carvalho

Det er vanvittige penger i fotball, drevet frem av ca 3,5 milliarder fans. Vi leser ofte om spillere som selges for millioner av kroner og i noen tilfelle milliarder.

Lovende talenter som Ansu Fati, som bare er 17 år gammel er verdt 400 millioner og Cristinao Ronaldo som har vært på topp lenge har fortsatt meget høy verdi til tross for at karrièren nærmer seg slutten.

Les: Star Wars: Rogue One «forløper» TV-serie begynner å filme snart

Hver spiller har en pris – uansett hvilken alder de er. – Vi har sett på den mest verdifulle spilleren for hver alder fra 16 til 40 ved å bruke data fra Transfermarkt. Husk det er en verdivurdering og ikke faktisk salg. Ofte ser man spillere bli solgt for helt andre summer, det er tross alt mennesker som sitter på alle sider av bordet.

16: Rayan Cherki – € 8 millioner
Cherki er et produkt av ungdomsakademiet til Lyon og debuterte førstelaget for det franske laget tidligere denne sesongen.

16-åringen har allerede gjort seg bemerket i 12 kamper i alle konkurranser, scoret tre mål og registrert to assist.

17: Ansu Fati – € 40 millioner
Fati markerte seg umiddelbart for Barcelona tidligere denne sesongen og har etablert seg på førstelaget. – Han ble den yngste som har scoret for de spanske mesterne i La Liga noen sinne.

18: Reinier – € 25million
Reinier var en del av Flamengo laget som vant den brasilianske ligaen og Copa Libertadores forrige sesong.

Hans prestasjoner sørget for en overgang på 26 millioner pund til Real Madrid i januar. Man trengte ikke se godt etter for å legge merke til at midtbanespilleren gråt en skvett under hans avduking av Bernabeu.

For ikke lenge siden ble Reinier spurt om hva hans kvaliteter var, da svarte han: “I’m happy that they compare me to Kaká, I met him and he gave me advice”

19: Jadon Sancho – € 120 millioner
Sancho er en av de mest etterspurte spillerne i Europa akkurat nå med flere klubber som kjemper om sin signatur.

Men vingen kommer ikke billig, og til € 120 millioner er Sancho dobbelt så mye verdt som den nest mest verdifulle 19-åringen, Borussia Dortmund-lagkamerat Erling Haaland. ( Vi tror det gapet ganske raskt blir mindre)

Les på Sporten: Haaland får Neymars verden til å kolapse

20: Joao Felix – € 100 mil
Felix nettet 20 mål i sin debut-sesong med Benfica før han fullførte en overgang på 127 millioner euro til Atletico Madrid i sommer.

20-åringen vant den prestisjetunge Golden Boy-prisen i 2019, men har slitt med å finne sin beste form, og slet med skader på Wanda Metropolitano denne sesongen.

21: Kylian Mbappe – € 200 millioner
Mbappe er kanskje bare 21, men spissen er den mest verdifulle spilleren på denne listen.

Han fanget alles oppmerksomhet med Monaco i 2016-17 før han flyttet til PSG for 165 millioner. Han har allerede vunnet tre Ligue 1-titler og VM med Frankrike.

Liverpool-back Trent Alexander-Arnold er like bak Mbappe som den nest mest verdifulle 21-åringen på 110 millioner euro.

22: Frenkie De Jong – € 90 millioner
De Jong ble en av de mest etterspurte midtbanespillerne i Europa etter å ha hjulpet Ajax til en innenlandsk dobbel og semifinalen i Champions League i 2018-19.

22-åringen forseglet en flytting på 75 millioner euro til Barcelona og har blitt et fast navn du ser på lagarket på Camp Nou.

23: Dele Alli – € 90 millioner
Tottenham signerte Alli fra MK Dons for 5 millioner pund, og verdsettelsen hans har skutt fart de siste fem årene.

23-åringen har scoret 61 mål i 213 opptredener for Spurs, og vunnet prisen for PFAs unge spiller of the Year i 2016 og 2017.

24: Leroy Sane – € 100million
Sane har ikke spilt hele sesongen på grunn av en alvorlig kneskade, men hans verdi er fortsatt høy, med Bayern München som beholder interessen for vingen.

25: Raheem Sterling – € 160 millioner
Pep Guardiola har hjulpet til med å forvandle Sterling til en ving i verdensklarre og det ser ikke ut til å stoppe enda på en god stund, bare 25 år gammel forbedrer han seg stadig.

26: Harry Kane – € 150 millioner
Kane har etablert seg som en av de beste spissene i verden, og scoret 181 mål på 278 kamper for Spurs med 17 i 25 denne sesongen.

27: Mohamed Salah – € 150 millioner
Det er rart å tro at Liverpools signering av Salah for 42 millioner euro i 2017 ble ansett som en risikosignering den gangen.

28: Neymar – € 160 millioner
Neymar ble den dyreste fotballspilleren i verden i 2017, og signerte for PSG fra Barcelona for en svimlende € 222million.

Brasilianeren har vært sterkt knyttet en retur til Spania, og det ville være interessant å se hvor mye en overføring vil koste i det nåværende markedet.

29: Eden Hazard – € 120 millioner
Eden Hazard var Real Madrids store pengesignering i sommer, men har hittil slitt med skader og form på Bernabeu.

30: Pierre-Emerick Aubameyang – € 70 millioner
Arsenal har hatt en dårlig sesong så langt, men en positiv ting har vært formen til Pierre-Emerick Aubameyang.

Etter å ha vunnet Premier League Golden Boot forrige sesong, har spissen 15 mål i 24 ligaopptredener i 2019-20.

31: Robert Lewandowski – € 70 millioner
Robert Lewandowski fortsetter å levere mål, år ut og år inn, denne sesongen har det blitt 36 mål på 31 kamper.

Manchester City-spiss Sergio Aguero er den nest mest verdifulle 31-åringen i verdensfotball til 65 millioner euro.

32: Lionel Messi – € 140 millioner
Messi er kanskje 32, men han har vist få tegn til å bremse.

Argentineren vant Ballon d’Or for sjette gang i 2019 og har allerede fått 35 mål og assist så langt denne sesongen.

33: Luis Suarez – € 40 millioner
Suarez er kanskje forbi sine beste år, men han vet fortsatt hvor målet er, og scoret 14 mål på 23 kamper denne sesongen før han ble skadet.

34: David Silva – € 15million
Silva har tilbrakt de siste 10 årene i Manchester City og vunnet fire Premier League-titler og to FA-cuper på den tiden.

Til tross for at han er 34, er midtbanespilleren fremdeles en sentral del av Pep Guardiolas City-lag og har gjort 26 kamper i alle konkurranser denne sesongen.

35: Cristiano Ronaldo – 75 millioner euro
Ronaldo har fortsatt å bevise at alder bare er et tall.

35-åringen er fortsatt en av de beste spillerne i verden og har nettopp scoret i 11 serie A-kamper på rad for Juventus.

36: Franck Ribery – € 4million
Etter å ha forlatt Bayern München på slutten av forrige sesong, så Ribery fornyet på Fiorentina, men plukket opp en ankelskade i desember 2019.

37: Fabio Quagliarella – € 2million
Den veteran-spissen slo Cristiano Ronaldo og Krzysztof Piatek med å vinne Serie A Golden Boot forrige sesong, og scoret 26 ligamål for Sampdoria.

Quagliarella ble også den eldste spilleren noensinne som scoret for Italia da han satte en straffe mot Liechtenstein i 2019.

38: Zlatan Ibrahimovic – € 3,5 millioner
Fotballs svar til Benjamin Button trosser fortsatt oddsen og har scoret tre mål på åtte opptredener siden han signerte for AC Milan i januar.

39: Aritz Aduriz – 1 million euro
Adruiz har scoret over 150 mål på tvers av alle konkurranser for Atheltic Bilbao.

Etter å ha scoret mot Barcelona i august, ble 39-åringen den andre spilleren, etter Messi, som hadde scoret i 15 sesonger på rad i La Liga.

40: Dong-Guk Lee – € 0,4 millioner
Middlesbrough-fansen husker kanskje Lee fra hans korte og mislykkede opphold på Teeside mellom 2007 og 2008.

Spissen har brukt de siste 11 årene på å representere den sørkoreanske laget Jeonbuk Hyundai Motors og virker ikke klar til å henge opp støvlene ennå.