Den originale James Bond Aston Martin DB5-modellen fra 1964 solgt

0
1762

Hva med en ekte James Bond-bil installert med spikerkaster og maskingevær, den ble  solgt for 57 millioner på auksjon her om dagen. 

Selvsagt koster det penger når du vil ha en Aston Martin med spikerkaster, røykmaskin og roterende nummerskilt. – Det er genialt egentlig, du kan kjøre villmann, skyte på det du ser slippe ut røyk, og når politiet kommer så roterer du bare skiltene og ingen skjønner noe som helst.

Les: Nye «Avengers», «Spider-Man» og «Black Panther» rides kommer til Disney

DB5-modellen fra 1964 ble opprinnelig laget for å promotere James Bond-filmen «Thunderball».

Det er snakk om en sølvgrå sportsvogn som er utstyrt med en rekke gadgets og våpen. Den kan blant annet kaste spiker og olje på veien, spre røyk, skifte nummerskilt og heise opp en skuddsikker plate som dekker bakvinduet. Den har også spisse stenger som kommer ut av felgene og som kan brukes til å punktere dekkene til fiender.

Alt fungerer, og bilen er utrolig nok godkjent for kjøring på offentlig vei.

Identiteten på bilens nye eier er ikke kjent. Men ifølge CNN er auksjonsprisen den høyeste på en James Bond-bil noensinne. Den ble auksjonert bort av RM Sotheby’s i Monterey i California.

Parallelt med at bilen selges, har Aston Martin startet produksjon av 25 kopier av den, som også får installert «tilleggsfunksjoner». Prisen vil ligge på rundt 25 millioner kroner. De første modellene blir levert i 2020.

Les på F7City: Musikkbyen

 

Agent 007s luksuriøse sportsbil av typen DB5 vakte for alvor oppsikt i filmen «Goldfinger» fra 1964, som kom like før «Thunderball» i rekken.

En Aston Martin DB5 fra «Goldfinger» ble solgt for om lag 40 millioner kroner i 2010.