En av de største sangtekst-kunstnere John Prine er død

0
912
John Prine

Tirsdag døde den coronasmittede Grammy-vinneren John Prine på på sykehuset Vanderbilt University Medical Center i Nashville. Prine har ligget på respirator siden forrige lørdag.

John Prine er amerikansk visesanger, låtskriver, gitarist og har vunnet Grammy to ganger. Han regnes som en av USAs store sangtekst-kunstnere og har laget en utallig rekke nydelige tekster til de fine låtene sine. Han skriver alvorlige, ironiske og morsomme tekster og er en rootsmusiker som spiller visepop, country og softrock.

John Prine har en over 45 år lang karriere å se tilbake på og som er hyllet av med storheter som Bob Dylan, Kris Kristofferson, Bonnie Raitt, Roger Waters, Tom Petty, Bruce Springsteen og mange mange flere. Han er i Nashville Songwriters Hall of Fame.

Les: Ferrán Torres glipper for Liverpool

John Prines sanger har blitt spilt av Johnny Cash, Tom T. Hall, The Everly Brothers, Carly Simon, Bette Midler, Norah Jones, George Strait, Miranda Lambert osv osv. Og fremst av alt står hans nydelige tekster som forteller historien til det vanlige mennesket med varme, kjærlighet og respekt.

Les på Sporten: Kai Havertz er nå klar