Epic Games tapte maktkampen mot Google

0
785

Fortnite er et av verdens mest populære spill og med det tjener enorme summer. Selskapet bak Epic Games ønsker selvsagt å beholde mest mulig av pengene de tjener. En viktig salgskanaler er Googles app butikk Play Store, et salgsledd som krever 30% av inntektene.

Spillselskapet har valgt å holde Fornite utenfor Play Store i 18 måneder, men nå kryper de til korset og innser at maktkampen er tapt.

Les: Stellan Skarsgård takket ja til Star Wars

«Google gjør det til en ulempe å ha programvare utenfor Google Play», skriver Epic Games i en uttalelse til Polygon.

De peker da på slikt som at Google gjerne advarer eller «skremmer» brukere fra å installere programvare hentet andre steder enn på Play Store.

Samme som Apple
Tretti prosent kan fort bli mye penger når vi snakker om et «gratisspill» som henter inn millioner av dollar per dag, men det er heller ikke ukjente summer for Epic Games – det koster nemlig det samme å ha spillet på Apples App Store.

Men iOS-plattformen er enda mer lukket enn Android, så der har det aldri vært noen større forsøk fra Epic Games på å vri seg unna.

For PC-spillere er det derimot stadig en annen dans. De sedvanlige 30 prosentene hos distribusjonsplattformen Steam ble såpass mye å svelge at Epic Games faktisk lanserte sin egen spillbutikk på tampen av 2018. Der er det tolv prosent av inntektene som er standard.