Er dette virkelig fremtiden?

0
1017
Hyper Reality: Keiichi Matsuda

Mens noen har funnet ut at bylivet ikke er noe for dem og flytter ut på landet for å drive et økologisk småbruk er det flere og flere, spesielt i Asia som er på absolutt hele tiden. – Neste gang du tar offentlig transport, ta en titt rundt og se hvor mange som fikler med mobilen sin.. Vi ligger ikke så langt «bak» her hjemme på berget heller. 

Begrepet Hyper-reality presenteres som fremtiden hvor man lever i en verden som har et ekstra «smart» lag som gir deg mer informasjon. I denne videoen ser vi en kvinne som ikke har noen fremtid og som ønsker å «rebote» seg selv.

Hun beveger seg rundt i byen og snakker med venner, ser hva som er tilbud til butikker hun går forbi, gjennomfører søk og har sine avatarer og favorittbilder og videoer innenfor sin verden.

Når jeg ser videoen tenker jeg to ting, er dette virkelig fremtiden og er dette noe vi ønsker?

Det er London designer Keiichi Matsuda som har laget denne kortfilmen som viser et futuristisk scenario der digitale medier og den fysiske verden har slått sammen for å skape en kaleidoskopisk «hyper reality»

Les: 17 år gammel komet herjer i FIFA

Les på F7: TV2 Sumo satser hardt på unge menn

Matsuda forteller at filmen var ment å være provoserende, og viser en «ny visjon av fremtiden, hvor fysiske og virtuelle realiteter har slått sammen, og byen er mettet av media».

Hovedperson – 42 år gammle Juliana Restrepo – som har blitt desillusjonert med sitt liv i Medellin, Colombia.

Hennes visjon er fylt med spill, internettjenester som Google, og ulike andre funksjoner, sammen med annonser som pop-up når hun beveger seg rundt i byen.

Les på Sporten: Expressen: Zlatan har bestemt seg

Hun får muligheten til å «tilbakestille» sin digitale identitet og samle poeng mens hun driver med sine daglige aktiviteter. Popup-avatarer fungerer som personlige rådgivere og en hjelpelinje for det forstørrede virkelighetssystemet hun er koblet til.

På gaten blir butikker og trafikk signaler igjen presentert som overlegg over de virkelige bygningene og veiene, og informasjon og samspill indikatorer vises også over forbipasserende.

«Våre fysiske og virtuelle realiteter blir stadig mer sammenflettet,» sa Matsuda. «Teknologier som VR, forstørret virkelighet, wearables og internett av ting peker på en verden der teknologien vil omfavne alle aspekter av våre liv.»