Fem ting du ikke vet om Diego Maradona, filmskaper avslører alt!

0
1516

Alle vet at Diego Maradona innimellom får hjelp av guds hånd, er tidligere avhengig av kokain og tidenes største fotballspiller, men visste du han kan danse?

Asif Kapadias nye dokumentarfilm henter ut materiale fra 500 timer med aldri tidligere sett opptak av den gåtefulle argentineren mens han spilte for Napoli på 80-tallet.  -Maradona signerte for Serie A-laget etter en skuffende toårs periode i Barcelona. Han ble velkommen til Napoli som en lenge tapt sønn.

Selv den lokale Camorra ønsket å være nær den definitive playmakeren og i filmen snakker han ærlig om sitt forhold til byens mafia.

Les: Real Madrid stjerne Sergio Ramos gifter seg med AC/DC som bryllups band

1. I 1984 kunne Maradona signert for alle lag i verden, men valgte Napoli
«Diego passet ikke inn i Barcelona». Han var veldig dyr og mange følte at han ikke leverte, så jeg tror ikke Milan eller Juventus ville vært det rette stedet for ham. De er av den gamle skolen, -Respekterte klubber som krever at deres spillere måtte handle og trener på en bestemt måte. Han ville aldri føle seg komfortabel der, men han følte seg komfortabel i Napoli fordi byen og laget er bygget som han.

«Napoli er en utrolig by – lidenskapen, folket, kjærligheten, intensiteten – men ble sett ned på av resten av Italia. Men så klarte en av de fattigste byene i Europa på en eller annen måte å kjøpe den dyreste spilleren i verden, og han kommer og gjorde dem gode igjen.

De kunne ikke vært bedre for hverandre, men de kunne heller ikke vært verre for hverandre heller. – Det finnes ikke noen større helter i Napoli enn Diego Maradona.

Les på Sporten: Verdens dyreste til salgs

2. Maradona passet virkelig på seg selv (nei, seriøst)
«Da Diego var i Barcelona, ​​var han fremdeles bare i begynnelsen av tjueårene, men han visste allerede at han var bedre enn alle andre, og at han trengte en annen form for trening. Da han møtte Fernando Signorini, ble han Maradona sin personlige trener. Jeg vil si Signorini kjenner Diego Maradona bedre enn noen andre. Han er den onde helten på en måte.

Drev med høydetrening før alle andre!

«Signorini er at han trener kroppen og sinnet. Han ville gi Diego bøker av psykologi, poesi og kunst og fortelle ham å lese dem for å utvide hans sinn. Han hadde også ham på høydetrening i omtrent tre måneder før VM i 1986. Derfor kan være grunnen til at ingen av spillerne klarte å holde tritt med ham for det andre målet mot England. Det var ikke bare et gud-gitt talent, det også hardt arbeide og forberedelser. »

Les på Helsesjefen: Hvordan gå ned i vekt, støttet opp med forskning

3. Maradona hadde verdens første superagent
«Årsaken til at vi kunne lage denne filmen var på grunn av en fyr kalt Jorge Cyterszpiler. Han var Diego’s første agent og sannsynligvis den første superagenten verden har sett. Diego var hans eneste klient. Cyterszpiler lander en avtale for Diego på argentinas Juniors. Han får ham ut av shantybyen og inn i en leilighet. Han får signert han til Boca Juniors.

«Boca går da på en verdenstur fordi de har Diego Maradona, og de vet at de kan tjene penger, Harlem Globetrotters-stil. Cyterszpiler leverer også Puma og Coca-Cola avtaler, og han er den som mener at denne fyren er så strålende at de burde ha en film laget om ham.  Han begynte å lage den filmen i 1981, og vi avsluttet den i 2019. »

Les på F7City: Chicagos berømte glassgulv SkyDeck sprakk under føttene til besøkende

4. Maradona liker ikke at noen tar på han
«Da jeg endelig fikk intervju med Diego, satt han på sofaen hans og så på en Boca Juniors kamp på TV med lyden på, og da han svarte på mine spørsmål, fortsatte han å snakke med mikrofonen. Jeg visste ikke hvor mange muligheter jeg skulle få til å intervjue ham, så jeg satte meg på gulvet foran ham, så han måtte se på meg da han snakket.

«Jeg har ikke kommet over noen som virkelig karismatisk som han mange ganger i mitt liv, og jeg hadde denne veldig spesielle trangen til å berøre ham. Så spurte jeg: «Er dette ankelen som de brøt?» og reiste seg og grep sin venstre fot. Han presset meg bort. I Napoli ønsket alle å røre ved ham, og det gjorde ham gal, men du kan stoppe deg selv når du er i nærheten. Han har bare den tingen. »

Les på F7: Shell sjefen gir klimaråd: “Ikke spis jordbær om vinteren”

5. Det er to sider av Maradonas personlighet
«Det er Diego versus Maradona. Jeg visste ikke om det da jeg startet, og jeg tror det mest interesserte meg med å lage film handler om drama. Med Senna og Amy var det eksterne konkurrenter, men det mest interessante ved denne filmen, å gjøre forskningen og snakke med folk, det virket som om kampen alltid foregikk inne i ham. »