Ferdig med «Game of Thrones» går løs på «Ringenes Herre»-serie

0
1436

Amazon kliner til og tar en del pengene de tjener på å betale sine ansatte dårlig og legger en milliard dollar på bordet for å lage en serie av Ringenes Herre. 

En av de sentrale kreftene bak «Game of Thrones»-suksessen til HBO har nå meldt sin overgang til Amazon, der han skal være med på å lage en ny serie i «Ringenes Herre»- universet. – Det blir ikke en liten produksjon, du får veldig mye i leire for en milliard dollar.

Les: Ny drikketabbe i siste episode av «Game of Thrones»

Bryan Cogman var med på å lage alle åtte sesonger av «Game of Thrones», og ble gjerne kalt «det tredje hodet på dragen», skriver Deadline.

Han gikk nemlig fra å være assistenten til serieskaperne David Benioff og Dan Weiss til selv å skrive en rekke nøkkelepisoder – deriblant sistesesongens andre episode kalt «A Knight of the Seven Kingdoms» – for til slutt bli produsent.

Les på F7: Utlendingene etterspør norske hytter

Dragedronningen Daenerys holder tale for troppene sine i siste episode ut av
«Game of Thrones» avsluttet med rekordtall også på HBO Nordic

Men Cogman fikk ikke ha hånd om en av de planlagte spin-off-seriene til HBO-suksessen, slik det først ble meldt.

– Nå har jeg gjort mitt i Westeros, sa han i vår til Variety.

I stedet setter Bryan Cogman kursen mot Tolkiens Midgard. Amazon Prime planlegger en «Ringenes Herre»-forløper i samarbeid med J.R.R. Tolkiens familie, forlaget som gir ut bøkene og New Line Cinema – som laget Jacksons filmer.

Serien vil utspille seg i den såkalte andre tideverv, i tiden mellom Morgoths fall – og frem til når alliansen av alver og menn slår Sauron.

Les på Sporten: Liverpool har signerert sponsorkontrakt

Det er her Isildur, forfaderen til Aragorn, gjør entré – og kapper fingeren med herskerringen av Sauron. Men perioden byr ifølge Tolkiens bøker og notater også på Numenors vekst og fall – som et annet Atlantis, dramatiske slag mellom alver og orker. Dessuten dukker ringskrømtene opp for første gang.