Fortnite tjente over 15 milliarder i 2019

0
1044

Fortnite fortetter å bøtte inn penger og befinner seg fortsatt på pengetoppen etter tre år i markedet. – Det var ingen som tjente mer penger enn dem i 2018 og til tross for nedgang på 25 % er det fortsatt øverst på lista, det sier noe om hvilken vanvittig suksess spillet er. 

I 2018 tjente Fortnite mer enn noe annet spill i historien, 2019 er spillet fremdeles øverst på listen med inntekter tilsvarende ca. 15,4 milliarder kroner.

Les på Sporten: Real Madrid har gjort det igjen – putter inn 300 millioner kroner i supertalent

Fortnite får kritikk for at det mest er yngre barn og at meningen med spillet er å drepe alle andre. Spillet er spesielt kjent for sitt tegneserieutseende og har også fått mye oppmerksomhet fra barn ved å ha spesielle danser innlemmet i spillet.

Spillet følger en modell som har blitt mer og mer populær de siste årene der brukere kan betale for digitale varer. Så du kan kaste litt ekstra penger for å få tilgang til f.eks. såkalte «skins», som er nye klær eller ser etter spillets karakterer.

Skaperne av spillet er også flinke til å bevisstgjøre Fornite. I oktober fikk de spillet til å bli svart for å markere at en epoke av spillet var over mens en ny skulle begynne.

Først var det imidlertid betydelig tvil om produsenten Epic Games, som står bak Fortnite, hadde valgt å legge ned spillet for alltid.

Les: Fortnite i sort etter «Endgame» – Gigantisk pr jippo