Gambling formene

0
862

En av de mest populære formene for gambling er å satse på sport, som benytter lidenskapen til sportsfans. Et veddemål plassert på et løp eller et spill lar fansen bevise sin kunnskap om en sport eller vise sin lojalitet til et bestemt lag eller konkurrent. I tillegg til å fremme kameratskap blant venner, kan sportsspill gi liv til ellers kjedelige eller ensidige konkurranser når handicap systemer som tilbyr odds og poeng spredning øker spillernes innsats i konkurransen. Veddemål på hesteveddeløp er den mest utbredte formen for sportstipping, men fotballkamper – inkludert fotball, rugby og australsk fotball – er også i fokus for betydelig gambling. Andre idretter kjent for tung innsats er boksing, basketball, baseball, cricket, ishockey, hunde- og kamelløp og jai alai. Hvis du ønsker å bette på sport helt lovlig, anbefaler vi denne nettsiden.

Typer spill

Den eldste formen for tipping er sannsynligvis en der spillere som vinner veddemål tar alt av utfallet av en konkurranse. I dag er en av de vanligste formene for sports gambling oddsspill, der et kasino eller bookmaker vurderer deltakerne i en konkurranse og vurderer sannsynligheten for seier: 2 til 1, 5 til 1, 1 til 4, og så videre. Med en innsats på $1 på en 2-til-1 underdog, for eksempel, står en bettor til å satse $2 hvis underdog vinner. Et vinnende spill på favoritten gir en mindre utbetaling – for eksempel en fem dollar innsats på en 2-til-5 favoritt gir en utbetaling på $2. I dag er oddsspill ofte brukt i boksing og baseball. På bet365 Norge vil du kunne finne alle disse spillene! Derfor anbefaler vi at du sjekker ut denne nettsiden. For å få mer informasjon om de forskjellige spillene og andre artikler, sjekk ut popidol.no

Etiske problemstillinger

De fleste spillere antar at idrettsutøvere i konkurranse presterer etter beste evne. Selv den minste indikasjon på at idrettsutøverne er «på farten» eller «kaster» spill eller kamper for økonomisk vinning kan uopprettelig skade en idrett. Ettersom profesjonell sport vokste i popularitet på 1800-tallet, vokste også frykten for at gambling ville ødelegge spillene. Faktisk tiltrakk uregulert gambling rutinemessig kriminelle elementer som ønsket å tjene enkle penger, og mange skandaler resulterte. De fleste involverte å bestikke idrettsutøvere for å tape kamper med vilje, eller, når det gjelder fotball og basketball, for å «barbere» poeng – det vil si å vinne med mindre enn poenget. Blant de mest beryktede av disse skandalene var Black Sox-skandalen, som skjedde da åtte medlemmer av Chicago White Sox ble siktet for å ha kastet 1919 World Series. På 1950-tallet ble intercollegiate basketball i USA rystet av en rekke bestikkelsesskandaler. I de påfølgende tiårene var det tyske og italienske fotball-ligaers tur til å lide av omfattende korrupsjon. Profesjonell boksing har lenge vært tilsmusset av tilknytningen til kriminalitetssyndikater som har påvirket priskjempere til å «ta dykk».

Bør du gamble på sport?

Man bør aldri vedde eller gamble bort mer enn man har råd til å tape. Det finnes flere grunner til hvorfor en vil og ikke vil gamble. Selv om det både er positive og negative grunner med å gamble, vil vi ikke si om du bør gjøre det eller ikke. Vi mener at den avgjørelsen må være opp til deg. For det er tross alt dine penger, som du kan ende opp med å tape. Du kan lese mer om hva sportsbetting innebærer her.