Hank Azaria slutter å være stemmen til kioskeieren Apu etter 30 år

0
1126

Stemmen bak den indiske kioskeieren fra TV-serien ‘The Simpsons’ Hank Azaria vil ikke lenger spille karakteren Det er det skuespilleren selv – Hank Azaria – sier som sier dette til media / Film.

«Alt vi har blitt enige om er at jeg ikke lenger vil stille», sier Hank Azaria.

Skuespilleren har på glimrende vis spilt den indiske kioskeieren Apu siden produsentene bak den animerte TV-serien opprettet karakteren i 1990. Men i det siste har ‘The Simpsons’ blitt kritisert for at Apu fremmer stereotyper.

Hvorvidt karakteren fortsatt skal være en del av serien, om han skal fases ut eller om noe helt annet skal skje, alt er fortsatt usikkert, ifølge skuespilleren.

Les: OL-pappsengene tåler sex – men bare to personer om gangen

«Det som skal skje med karakteren er beslutningen deres. Det er opp til dem, og de har ikke funnet ut av det ennå, sier Hank Azaria, og viser til teamet bak ‘The Simpsons’.

Kritikken mot Apu begynte for alvor i 2017 da den indisk-amerikanske komikeren Hari Kondabolu fokuserte på rollen i en dokumentar.

Les på Sporten: Klopp: «En ny Manchester United æra er umulig»

 

Dokumentaren handlet om ‘The Simpsons’ karakter med det fulle navnet Apu Nahasapeemapetilon, som komikeren hevder ble opprettet basert på rasistiske stereotypier.

Det handler blant annet om jobben til Apu som kiosk-eier, at han har mange barn og at han bor i et arrangert ekteskap.

Både Hank Azaria og skaperen av ‘The Simpsons’, Matt Groening, nektet å være med i dokumentaren.

Imidlertid har Hank Azaria siden sagt til AFP at han syntes dokumentaren ‘reiste noen interessante spørsmål’ og ‘ga oss mye å tenke på’.

Ifølge BBC ser Azaria det som ‘veldig bekymringsfullt personlig og profesjonelt’ hvis noen føler seg ‘marginalisert’ på grunn av den indiske karakteren.

Hank Azaria til venstre

Apu er en av flere karakterer som Hank Azaria slutter med. Han er også stemmen bak frisøren Moe og politimesteren sjef Wiggum.