Har tjent milliarder på mobil på bare noen få måneder

0
1443
Fortnite

Mang en journalist har spurt barna sine om de har noen tips de kan bruke i en artikkel om Fortnite Battle Royales. – I april i år slapp de en versjon for iOS av spillet, de bøtter inn penger, bare Pokemon Go har tjent penger fortere. 

Spillselskapet Epic bestemte seg tidlig for å fortsette å utvikle spillet på flere, helst alle plattformer. – De startet på PC og spillkonsoll, men tok i vår spillet inn i mobiltelefonen.

Les på Sporten: Karantene etter å ha sendt saftige Twitter-meldinger i retning dommerne

Analyseselskapet Sensor Tower skriver at skytespillet har tjent 2,5 milliarder kroner siden april på iOS og etter litt starttrøbbel på Android har de startet å tjene penger der også.

Fortnite har en forretningsmodell som er ekstremt effektiv, det er gratis å laste ned å spille, men du kan kjøpe alt mulig inne i spillet. – alt fra bedre våpen til kulere klær eller en bedre hakke.

Les: Blizzard: -Vi har mange «Diablo» prosjekter på gang

Enorm vekst, men klarer ikke å slå Pokemon
Fortnite ble sluppet på iOS i begynnelsen av april i år, og med hele 300 millioner dollar på bare 189 dager, er den blant de aller raskest inntjenende spillene på iOS-plattformen noen sinne. I sin sjanger knuser den konkurrentene som Clash Royale og Honor of Kings, som henholdsvis fikk inn «bare» 228 millioner dollar og 121 millioner dollar de første 200 dagene.

Den store forskjellen mellom Fortnite og Pokemon Go er det faktum at ingen spiller Pokemon Go. PC og spillkonsolltall er ikke med i undersøkelsen til Sensor Tower. Vi i Popidol er overbevist om at totalen til Fortnite er vesentlig høyere enn Pokemon Go.

Pokemon Go, som knuste alle rekorder da det ble sluppet sommeren 2016. De fikk inn 300 millioner dollar fra iOS-brukere på bare 113 dager. – Hadde ikke den enorme suksessen overrasket Nintendo ville de trolig klart å tjene enda mer.

God Android-start
Fortnite har også hatt begrenset tilgang for Android-brukere, og ble gjort tilgjengelig for Samsung-eiere den 9. august.

Siden den gang har spillet sanket inn 60 millioner dollar på plattformen. Kombinert har Epic altså tjent inn omtrent 360 millioner dollar på mobilplattformer alene.

Legger man til penger fra mikrotransaksjoner på PC, Xbox One, PlayStation 4 og Nintendo Switch er det liten tvil om at spillselskapet ruger på en enorm pengehaug.