Her er NRKs nye situasjonskomedie «Familien lykke»

0
1406
Bak fra venstre: Brit Elisabeth Haagensli, Kalle Øby, Kevin Vågenes, Mikkel Bratt Silset, Bjørn Hallgeir Myrene, Kristine Riis, Leon Mosand-Christiansen, Eliseo Gautefall Mungai og Lea Mathilde Skar-Myren. Foto: MONICA TORMÁSSY / SEEFOOD/NRK

Kristine Riis, Kevin Vågenes, Brit Elisabeth Haagensli og Bjørn Hallgeir Myrene er noen av skuespillerne som blir å se i den den nye situasjonskomedien «Familien lykke».

«Familien lykke» har premiere lørdag 31. oktober, og er en usminket komiserie om de tusen små og store konfliktene som oppstår mellom husets fire vegger. Familielykke er som kjent et relativt begrep.

Les: Kan ikke vente med å bygge Baby Yoda i Lego

Kristine Riis spiller rollen som den hjemmekjære trebarnsmoren Randi, som mest av alt vil samle familien til en rolig kveld foran TV-en. Men dessverre er det ingen fred å få i et hus der busta alltid fyker. Sammen med sin sykemeldte samboer, Kim Rune, prøver hun å holde styr på sine tre vidt forskjellige barn, sånn at det skal bli folk av dem også. Randi er familiens fredsmekler, problemløser og brannslukker, men blir til stadighet hundset av moren Bitten.

– Det er mange Randier der ute, og jeg beundrer dem, sier Kristine Riis om karakteren hun spiller.

– Vi har alle vært mer hjemme på grunn av korona, mange har levd tettere med egen familie. Og selv om familier kan se ulike ut, så er vi nok likere enn vi tror. Jeg håper folk som ser på kan kjenne på det fellesskapet, sier Kristine.

Kristine Riis er kjent fra blant annet serien «Vikingane», og har medvirket i og vært programleder for en rekke radio og TV-programmer.

Les på Sporten: Zidane «byttet seg til» tre poeng

Kevin Vågenes har rollen som Randis selvsentrerte lillebror August. Han er morens desiderte favoritt, noe som tidvis fyrer opp under søskenrivaliseringen med Randi. August vender stadig hjem med en tusenkroners hårklipp når det er noe han trenger. Han er ofte nedlatende og skarp, og prøver ikke engang å late som kritikken hans er konstruktiv. Han virker ambisjonsrik, men har aldri oppnådd noe, så det er vanskelig å si hvor hardt han faktisk prøver. Han har jo tross alt sugerøret i Bitten og Reidars bankkonto.

– Det var en utrolig fin cast å jobbe med. Jeg husker at jeg satt med familien da jeg var liten og så på «Fredrikssons fabrikk», og nå skulle Brit Elisebeth Haagensli plutselig spille moren min. Det hadde vært gøy å fortelle til Kevin på 8 år, sier Kevin Vågenes.

Vågenes er en prisbelønt komiker, aller mest kjent fra «Parterapi». Han har også medvirket i en rekke andre TV-produksjoner siden debuten i 2011 med «Nisser over skog og hei».

Brit Elisabeth Haagensli spiller rollen som Randis brautende og påtrengende mor Bitten. Taktløs som hun er, både kommer og går hun som hun vil, og tar seg til rette i huset som om hun fortsatt eier det. Bitten er en selverklært ungdommelig sjel, og det er viktig for henne å være på bølgelengde med kidsa.

Haagensli mottok hedersprisen under Komiprisen i 2016, og er ved siden av alt det andre hun også har gjort, kanskje aller mest kjent fra TV-serien «Fredrikssons fabrikk».

Bjørn Hallgeir Myrene spiller Randis sykemeldte samboer, som høster lite til ingen respekt hos de tre barna han er stefar for. I et hus fullt av sterke personligheter er det vanskelig for den lett fornærmelige Kim Rune å hevde seg som mannen i huset.

– Det har vært veldig gøy å være med å utvikle karakteren Kim Rune, en hypokondrisk livsnyter og sofahund på trygd, som har en utfordring i å henge med i en hektisk hverdag. Jeg kjenner meg i igjen i Kim Runes matappetitt og forkjærlighet for TV- og seriekvelder, sier Bjørn Hallgeir Myrene.

Myrene er kjent fra blant annet «Vikingane», «Presten», Zombielars og «Helt perfekt».

Kalle Øby spiller rollen som den noe mutte Reidar, familiens føyelige og velmenende bestefar, som lærte for lenge siden at det er best om en ikke blander seg i andres saker. Reidar trives best med høreapparatet avslått i en av to godstoler.

Kalle Øby er kjent fra teaterscenen såvel som fra et utall filmer og TV-serier.

Lea Mathilde Skar-Myren spiller rollen som den frekke 19-åringen Jeanette, som har friår og fremdeles bor hjemme. Det skaper tidvis skaper stor frustrasjon hos Randi. Faktisk er det nok Jeanette selv som blir mest irritert av at hun fortsatt bor hjemme, samtidig som hun tenker: Hvorfor forlate redet når man får mat rett i nebbet?

Lea Mathilde har blant annet spilt i NRK-seriene «Jenter» og «Blank».

Mikkel Bratt Silset spiller Jeanettes dumsnille kjæreste Christer. Hans blåøyde framtreden og tidvis manglende evne til å henge med på de enkleste samtaler, gjør at han ligner en forvokst unge. Men Christer er god tvers gjennom, og gjør alt han kan for å sette et smil på munnen til dem rundt seg, da spesielt Jeanette.

Mikkel har tidligere spilt i «Valkyrien», «Vikingane» og «Beforeigners».

Eliseo Gautefall Mungai spiller rollen som familiens uredde villstyring Matheo. Den tankeløse 15-åringen handler på impuls og instinkt og tenker det er bedre å be om tilgivelse enn tillatelse. Han er rappkjefta og kvikk i replikken, men også i den alderen hvor hormonene tar styring og følelsene ligger utenpå kroppen. Han tester ofte Randis grenser og tøyer gjerne strikken helt til den ryker, men lander heldigvis for ham alltid på beina.

Leon Mosand-Christiansen spiller rollen som Liam, familiens lille smarting. Hen har en unik evne til å se familiens konflikter utenfra, og lirer titt og ofte av seg visdomsord som leder dem i riktig retning. Men siden Liams kloke innspill også kan oppfattes som hen er en liten besserwisser, er det ikke alltid familien hører på hen. Da får de bare ha det så godt.