Hold deg fast, Nintendo lanserer ny spillkonsoll

0
870

Tro ikke at Nintendo sin «nye» spillkonsoll kommer til liste seg inn i markedet. Både Playstation og X-Box får massiv kritikk for å være alt for dyre. Det er ikke bare kjøp av hardware og spill, men også medlemskap og kjøp i spillene gjør at totalkostnaden for en gjennomsnitts spiller har mer enn doblet seg i løpet av de siste fem årene. 

Nå lanserer Nintendo en mindre og billigere Switch som garantert kommer til å ta markedsandeler i et tempo som vil skremme de andre, og får vi håpe, senke totalkosten for sine egne spillere i håp om å holde på dem.

Les: Veldig mange har akseptert #BottleCapChallenge

Man kan se hvor «redde» konkurrentene er Playstation og X-Box vennlig presse har allerede startet spekulasjonene om at Lite er dødsstøtet til Nintendo sin Switch satsing.

Nintendo har ikke vært på latsiden de siste årene og kan vise til meget gode salgstall for Nintendo Switch. – Med over 30 millioner solgte og en rekke populære spill som «Super Mario Odyssey», «The Legend of Zelda: Breath of the Wild» og «Super Smash Bros. Ultimate».

Les på Sporten: Ole Gunnar Solskjær har tro på den største floppen i manns minne skal finne formen

Det er to ting som Nintendo nå føler seg sterke nok til å gjøre, det ene er å ytterligere sette resurser bak nye spill og så er det en ny konsoll som ryktene vil ha det til, skal skape større rom for eksterne utviklere.

Det har lenge versert rykter om en pro-versjon av Nintendo Switch med kraftigere maskinvare, men den har de bestemt seg for å vente med, i og med at de ser et enorm market for litt billigere spillglede.  -Nye Nintendo Switch Lite, en mindre og billigere versjon av Nintendo Switch.

Les på F7: Oppdaget 150 millioner år gamle dinosaurfotspor i Frankrike

Switch Lite kommer i butikkhyllene 20. september, og skal koste 100 dollar (rundt 850 kroner) mindre enn den vanlige versjonen. Den faktiske prisen i norske butikker er fremdeles ukjent

20. september er òg dagen for lansering av et nytt «The Legend of Zelda»-spill. Dette er en nytutgivelse av 1993-spillet «Link’s Awakening» med moderne grafikk.

Mangler Switch-funksjonen
Den nye konsollen kommer i tre farger; gul, grå og turkis. En tidsavgrensa Pokémon-versjon kommer også i forkant av de nye Pokémon-spillene «Sword» og «Shield» i november.

Switch Lite er litt mindre enn den vanlige konsollen, med en 5.5-tommer skjerm, i motsetning til den forrige versjonens skjerm på 6.2 tommer. Oppløsningen til skjermen er likevel fremdeles like høy (HD). -Switch Lite får innebygde knapper og mindre skjerm.

Grunnen til priskuttet på Switch Lite er først og fremst at den bare kan brukes i håndholdt modus. Der en vanlig Switch kan kobles til TV via en dokkingstasjon, er ikke dette mulig for Lite-versjonen.

Sånn sett er Switch-navnet en smule misvisende, i og med at den ikke har Switch-funksjon. Den mindre størrelsen betyr også at en ikke får med Joy-Con-kontroller til konsollen. Disse må eventuelt kjøpes separat og kobles til via Bluetooth.

Alle spill som kan spilles i håndholdt modus vil være kompatible med konsollen, men dersom du prøver å kjøpe et spill som ikke støtter dette i netthandelen til Nintendo, vil du få en advarsel om at spillet ikke passer.

Dette er derfor først og fremst et produkt for de som ikke eier originalen. Har du allerede en Nintendo Switch i hus, får du heller smøre deg med tålmodighet til pro-versjonen kommer ut seinere.

Vanlig Switch får flere hestekrefter
Nettstedet TheVerge meldte også denne uka om at Nintendo har oppdatert patentet sitt for den vanlige Switch-konsollen, der de ønsker å gjøre noen små oppgraderinger på prosessoren og minnet. Her gjelder det å holde tunga i munnen, for dette er ikke den nye pro-konsollen.

Det ser heller ut som Nintendo vil endre den vanlige Switch-maskinen i det stille.

Maskinvaren i Nintendo Switch Lite er lik som den vi finner i en vanlig Switch, men det er uklart om den oppgraderte prosessoren kommer i tide for Lite-lanseringen.