Hvorfor heter Juventus «Piemonte Calcio» i FIFA 2020?

0
2595

Lillebror i PES2020 har sikret seg de totale rettighetene for bruken av navnet Juventus, de har med det tatt et steg videre i forhold til de avtalene som spillselskapet Konami har med Manchester United og Barcelona. 

Det blir ikke Juventus i FIFA 20, men hva erstattes de av? Hvordan vil det fungere nøyaktig? Det er ikke lenge igjen før FIFA 20 er på gata, de som ikke har bestilt forehåndskopi må de vente en uke til 27 september.

Spillet vil inneholde noen av de største lagene i verden, men det er med én bemerkelsesverdig unnlatelse: Juventus.

I stedet vil Piemonte Calcio overta, med drakter, logoer og «lag» som EA Sports håper skal falle i smak.

Les:  Ny streaming-tjeneste «Peacock» lager reboot av Battlestar Galactica

Det er utvilsomt et slag for EA Sports å ha en klubb med Juventus-status fraværende fra deres flaggskip-fotballtittel, men de håper at Piemonte Calcio kan gjøre nok for å fylle hullet. – Noen spillkritikere mener at PES i sin nye utgave er så bra at det sammen med kjøp av rettigheter truer EA Sports sin FIFA satsning. – Mens det har skjedd lite i FIFA verden har utviklingen, spesielt på grafikk vært enorm hos PES.

Slutten på partnerskapet mellom Juventus og EA Sports er grunnen til at de italienske mesterne vil bli kalt Piemonte Calcio i FIFA 20.

Les på Sporten: ESPN: Real-styret har begynt å murre over Zidane

Juventus har faktisk inngått en avtale med EA Sports ‘rivaler Konami om å vises utelukkende på Pro Evolution Soccer 2020.

Denne avtalen forbyr EA Sports – eller noen andre enn Konami, for den saks skyld – å bruke Juventus-merkevaren, inkludert deres offisielle merke og sett.

Konamis titler – fra International Superstar Soccer til Pro Evolution Soccer – oppnådde kultstatus nettopp fordi de ikke hadde offisielle lag- eller spillerlisenser.

Avgjørelser har konsekvenser

Den plutselige kuttingen av båndene kommer etter at EA Sports ‘avgjørelse om å fjerne Juve-stjernen Cristiano Ronaldo – coverstjernen til FIFA 18 og FIFA 19 – fra salgsfremmende bilder og som deres eneste coverstjerne.

En trio av spillere, Neymar, Kevin De Bruyne og Paul Dybala, dukket opp på Ronaldos plass i februar 2019. Det er ikke klart om Juventus ’nye partnerskap med Konami er relatert til EA Sports’ avgjørelse.

Hvorfor Piemonte Calcio? Hva betyr det?
Siden EA Sports ikke kan bruke det virkelige navnet på laget Juventus, har de måttet bruke et alternativt nom de guerre for Serie A-gigantene.

Navnet Piemonte Calcio betyr bokstavelig talt ‘Piemonte Football’ og er inspirert av regionen i Italia der Juventus er basert.

Piemonte – noen ganger kjent som Piemonte – ligger i det nordvestlige Italia, på grensen til Sveits og Frankrike.

Det oversettes til ‘Ved foten av fjellene’, som er en anerkjennelse av at Alpene befinner seg i områser..

Piemonte Calcio følger en navnestil som brukes av en rekke italienske klubber i det virkelige liv – tenk Brescia Calcio, Cagliari Calcio eller Associazione Calcio Milan (AC Milan).

Interessant nok var Juventus kjent som ‘PM Black and White’ (PM som en forkortelse for Piemonte) i Pro Evolution Soccer 2019.

Vil Piemonte Calcio ha ekte Juventus-spillere?
Mens merkevaren Juventus ikke vil vises i FIFA 20, vil Piemonte Calcio sannsynligvis inneholde spillere som spiller for Juventus.

EA Sports forklarte: «Spillere fra ekte verden, inkludert ekte navn og ansikter, vil bli brukt i Piemonte Calcio-troppen gjennom hele FIFA 20 og FIFA 20 Ultimate Team.» – Med andre ord, du kan fortsatt spille med Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala og stjerneskuddet Matthijs de Ligt om du skulle ønske det.

Slik ser juventus ut i PES2020. Lillebror har blitt voksen!