Iron Maiden kommer til Norge med «The Future Past»

0
337

Iron Maiden kommer til Bergen onsdag 7. juni med nytt turnékonsept! Iron Maiden spiller sin eneste konsert i Norge i 2023 på Bergenhus Festning – Koengen.

«The Future Past» er tittelen på turneen som besøker Europa neste sommer, og det later til å bli en runde av det helt spesielle slaget. Etter å ha spilt for mer enn tre millioner publikummer på den gigantiske «Legacy of the Beast» er tiden inne for å bytte tema.

Iron Maiden er viden kjent som et av de viktigste hardrockbandene i historien. På sin ferd fra puber og klubber i Londons East End til de største stadionene i verden, har gruppen solgt over 100 millioner plater, vunnet høythengende priser og spilt for flere publikummere enn de fleste andre band og artister kan drømme om.

Les på F7: Cristiano Ronaldo og Georgina Rodriguez kjøper det dyreste huset i Portugal

Plater som «The Number of the Beast», “Powerslave”, “Somewhere in Time” og “Brave New World” har vært lærebøker for en drøss av dagens største heavy metal-stjerner, inkludert Avenged Sevenfold, Slayer og Metallica i den tidlige fasen.

I 2021 slapp bandet sin siste plate, «Senjutsu», til stor jubel fra både fans og kritikere. Denne fikk av årsaker vi alle kjenner aldri en egen turné da den kom. Det betyr ikke at platen er glemt. «Senjutsu» inneholder noen mastodont-låter som skriker etter å bli fremført live, og det har Iron Maiden tenkt å ta til etterretning.

På menyen neste sommer står flere av disse, men de kommer ikke alene. For å tenke litt nytt, har bandet bestemt seg for å børste støvet av en av de store juvelene i katalogen, nemlig «Somewhere in Time» fra 1986. En storfavoritt blant fanskaren og en plate som ikke har fått like mye scenetid som de andre klassikerne.

Bandets grunnlegger og hovedlåtskriver, Steve Harris, sier i en pressemelding:

– Siden vi allerede åpnet siste del av «Legacy of the Beast»-turneen med en «Senjutsu»- avdeling, tenkte vi at vi måtte finne på noe nytt. Da bestemte vi oss for å avlegge «Somewhere in Time» et besøk. Denne turneen var aldri en del av de retrospektive historieturneene vi har gjort tidligere, som i all hovedsak var basert på konsertfilmer fra 80-tallet. Dessverre ble denne «Somewhere on Tour»-runden aldri filmet. Mange fans har etterlyst låter fra denne platen opp gjennom årene og nå skal vi faktisk spille den. I tillegg gleder vi oss veldig til å spille noen av de episke låtene fra Senjutsu.

Les: Rihanna med superhelt musikk

Er du det vi kaller blodfan har du kanskje allerede regnet ut at vi av dette sitatet kan utlede at vi etter alle solemerker får være vitne til et historisk øyeblikk i Iron Maiden-sammenheng. Det er én låt i katalogen fansen har etterlyst i snart 36 år, nemlig «Alexander the Great». Om Iron Maiden faktisk gjør alvor av å spille denne sagnomsuste perlen får vi endelig svar på om litt over seks måneder.

Får vi “Hell on Earth”, “Stranger in a Strange Land”, “Wasted Years”, “Writing on the Wall” og “Alexander the Great” på Koengen til sommeren? Bare Iron Maiden har svaret på det, men vi vet like fullt at det kommer til å bli en kveld for historiebøkene.

Les på Sporten: Vil bort fra Barcelona

Billettsalget starter fredag 4. november kl. 10.00. Forsalg via livenation.no & bergenlive.no fra torsdag 3. november kl. 10.00 (24 timers forsalg).