Katastrofe slipper «Hørt Det Før» med OnklP og Kriss

0
865

Katastrofe, OnklP og Kriss setter lys på feilskjær i livet, frykt for egen udugelighet og at man innerst inne vet bedre, men likevel lever godt med det, på «Hørt Det Før».

«Hele Norges Katastrofe» annonserte i februar under «Hver Gang Vi Møtes», at det snart settes punktum for artistkarrieren. Etter å ha vært «Katastrofe» i 15 år, avsluttes det hele med et smell på allerede utsolgte Sentrum Scene 18. januar 2020, og capsen skal legges på hylla for godt. Heldigvis har han fortsatt noen ess i ermet, og 15. november slipper godgutten sin 20 singel i rekka; «Hørt Det Før». 

Les: Röyksopp-plate solgt for nesten 100 000

«Hørt Det Før» er en allsangvennlig låt i kjent Katastrofe-stil, men denne gangen med et mer vemodig budskap.  Med seg på laget har han tungvekterne OnklP og Kriss (fra Erik og Kriss) som begge gjester med hver sitt vers. Sistnevnte har jobbet med Katastrofe ved flere anledninger bak kulissene, men de har også en låt sammen å vise til fra 2018hvor Katastrofe gjestet hiten «Pusterom» av Erik og Kriss (hørt det før). Dette blir dog aller første, og mest sannsynlig siste gang Katastrofe samarbeider med OnklP, (ikke hørt det før).

Sammen har trioen satt lys på feilskjær i livet, frykt for egen udugelighet og at man innerst inne vet bedre, men lever godt med det tross alt. «Det er jo et lass av mennesker opp igjennom som har fortalt deg hva du bør gjøre for et langt og lykkelig liv. Men så fort ting blir forutsigbart og flatt, har jeg lett for å bli rastløs etter pluss minus ett kvarter! Jeg burde gått videregående, jeg burde ha fullført en utdannelse. Jeg skulle helt sikkert også hatt rekkehus og en favn med unger som vekket meg etter middagslur. Jeg hadde da veid 20kg mindre, hatt en lever i knakende god behold og visst hva jeg skulle i morgen. Da trives jeg bedre som gladtjukk, med en kald øl i hånda og ikke helt vet hvor flyet mitt lander til helgen. Om jeg er tunghørt eller tunglært veit jeg ikke, men akkurat den fornuftige praten har en tendens til å bli glemt igjen. Skål! – Katastrofe

Jeg er veldig stolt av å ha fått ta del i karrieren til Katastrofe fra starten med «Nødlanding», via «Typisk Norsk», «Pusterom» og til nå å få ta del i siste Katastrofe kapittel med «Hørt Det Før». På reisen har vi rukket å bli gode venner og det er ikke mange jeg liker bedre og respekterer mer i musikkbransjen enn Petter! Ekstra stas er det selvfølgelig også at OnklP er med! Jaa9 og OnklP var de første jeg hørte som fikk rap på norsk til å høres kult ut og er mye av grunnen til at jeg selv begynte med norsk rap.

«Hørt det før» er en låt hvor vi 3 har funnet felles grunn og er en låt jeg tror også mange der ute kan kjenne seg igjen i. – Kriss

«Hørt Det Før» er ute 15. november.