Klare for X Games

0
939
Birk Ruud (NTB scanpix)

Fem norske skiutøvere er invitert til X Games i bigair på Telenor Arena. Det er fire norske herrer som har fått invitasjon. Birk Ruud og Øystein Bråten stiller i spissen blant de norske gutta, mens Johanne Killi er eneste norske jente.

Lørdagens konkurranse ser du direkte på NRK.

Les: Eminem krever Spotify for milliarder

Birk Ruud vant bigair-konkurransen under X Games Fornebu i fjor, samt i Aspen. Ruud har muligheten til å bli historisk med tre gull på rad, men da må alt klaffe på «monsterhoppet» i Telenor Arena lørdag kveld. Det er flere internasjonale stjerner på startstreken i årets X Games, og konkurransen er knalltøff.

Christian Nummedal  vant verdenscupen sammenlagt i bigair 2017-2018-sesongen. Nummedal har sammen med resten av laget vært i Saas Fee som en oppladning til konkurransen. Han gleder seg stort til å vise frem sine triks på giganthoppet.
– X Games er utrolig stort for meg. Det er det jeg har vokst opp med å se på, og har som liten alltid hatt en drøm om å være med. Veldig kult å være en del av dette sirkuset, og ekstra kult at det er i Norge. Det blir veldig spesielt å kjøre gjennom taket på Telenor arena. Det er absolutt noe jeg ikke har vært borti tidligere. Tegningene ser veldig bra ut, og jeg er både spent og gira på å finne ut hvordan det vil fungere i praksis, sier Nummedal.

Les på Sporten: Fans kommer med opplagte krav til endring av UEFA

Johanne Killi, sølvvinneren fra X Games Aspen bigair i fjor, gleder seg til å starte konkurransesesongen i Norge, med familie og venner til stede. Som for mange, er dette hennes første konkurranse under tak, noe som blir både spennende og gøy. De seks inviterte jentene går rett til finale, som vil være på lørdag fra klokken 17.30.

Landslagstrener, Luke Allen, har akkurat kommet hjem fra Saas Fee med utøverne, hvor de har forberedt seg for X Games.
– Årets X Games Norge vil bli helt unikt med så mange idretter inne på samme arena, og dette vil bli et bra show, sier Allen.

Invitert til X Games:
Birk Ruud, Bærums Skiklub
Øystein Bråten, Torpo IL
Christian Nummedal, Hakadal IL
Ulrik Samnøy, Bærums Skiklub (bildet)
Johanne Killi, Dombås IL

X Games sin nettside

Tidskjema lørdag, ski bigair:
Kl. 14:15: Kvalifisering, menn
Kl. 17:30: Finale, kvinner
Kl. 20:30: Finale, menn
Komplett tidsskjema med alle øvelser