Kommer kryptovaluta til å ta over?

  Vil kryptovaluta ta over for vanlig valuta i fremtiden?

  0
  751

  Den stigende prisen til Bitcoin under COVID-19 pandemien har fornyet interessen for digitale mynter. Selv om det er lite sannsynlighet at Bitcoin eller andre kryptovaluta vil erstatte eksisterende valutaer slik ting er akkurat nå, har fremveksten av digitale tokens og stablecoin vært hinsides. Siden starten i 2009 og frem til i dag har hvor man har sett en vekst på 9 millioner prosent!

  Likevel er det mange entusiaster som spår at kryptovaluta kommer til å være den fremtidige måten å betale på og at vanlig valuta vil forsvinne til slutt. Det har skjedd et stort skifte i hvordan folk kan utføre transaksjoner på. Nå kan transaksjoner utenfor tradisjoneller banker utføres gjennom noen få tastetrykk, via telefon og datamaskin. Chris Skinner, forfatter av Digital Bank, har uttalt at “Folk som ikke hadde tilgang til handel og finans for ti år siden, kan i dag gjøre det. Dette vil løfte mange ut fra fattigdom”.

  Dette er et punkt som er svært sentralt. Peer-to-peer-nettverk blir stadig mer vanlig, og de som vanligvis har blitt avvist av tradisjonelle banker kan nå gå en annen vei til finansiering. Så er tradisjonelle banker og vanlig valuta truet av kryptovaluta? Dette er et svar som er svært komplekst. I korte trekk kan man si ja. Kryptovaluta er allerede en trussel i bransjen. BNP Paribas, som er en fransk bankgigant, har gitt ut en rapport hvor de har diskutert hvordan teknologien bak kryptovaluta kan føre til et overflod av tradisjonelle banker. De sa også at kryptovaluta burde sees på som for eksempel dampmotoren, og vil transformers finansverden.

  James Bullard tror ikke at kryptovaluta vil ta over penger

  James Bullard, administrerende direktør og den 12. President for Federal Reserve Bank i St. Louis USA, sier at det absolutt ikke er en sjanse for at Bitcoin eller annen kryptovaluta kommer til å erstatte vanlig valuta som dollar. Dollaren, som er verdens reservevaluta, har mistet 9% i verdi de siste tolv måneden, mens Bitcoin har steget i pris over fem ganger. Likevel sier Bullard at det kommer til å være en dollarøkonomi så lang øyet kan se, og at Bitcoin eller gullprisers oppganger og nedgang ikke vil påvirke dette.

  Det er omtrent umulig å gi prognoser over hvor stor markedsandel kryptovaluta kommer til å ta i fremtiden, og sannsynligheten for at alle land i verden kommer til å slutte med å bruke vanlige penger er svært liten. Men det er likevel ingen tvil om at krypto kommer til å stige i markedsverdi og bli mer og mer tradisjonelt å benytte seg av fremover. En studie viser at markedsverdien kommer til å stige fra 792.5 millioner dollar i 2019 til 5,190.62 millioner dollar innen 2026.