Lar seg ikke lenger diktere av fotballklubb – har tatt et gissel

0
627
Som vi ser er drengene byens stolthet. (foto: fc roskilde, twitter)

Alt ved fotball er dramatisk. Krigsmetaforene henger løst når pressen skal beskrive dette viktigste av det viktigste. Da kunne vi ikke dy oss. Her er den dramatiske historien om det som virker som en helt fornuftig handling fra Roskilde Kommune.

Det er FC Roskilde, byens stolthet (når musikk-gjørmebadet ikke inviterer til fest) som årlig mottar støtte på rundt 800 tusen norske kroner fra Roskilde Kommune.

Men dette året har kommunen holdt tilbake rundt halvparten av støtten til 1. divisjonsklubben.

Les: Disneys streamingtjeneste kommer snart til Norge

Vi tar reaksjonen fra fotballklubben først: Ifølge sn.dk kommer det svar på epost fra klubbdirektøren, som kaller det en gisseltaking.

Ganske dramatisk, altså.

Men hva har egentlig skjedd som får en traust kommune til å yppe med byens stolthet?

Jo, pengestøttene var tydeligvis ikke til de profesjonelle fotballspillerne, men til ungdomssatsingen til klubben. Når FC Roskilde valgte å skille ut ungdomsavdelingen fra den profesjonelle delen og sendte ansvaret videre til moderklubben RB06, tipper vi det offentlige fryktet at pengene ikke skulle finne riktig mottaker.

For oss høres dette ut som en ganske enkel sak, men for en fotballklubb som sannsynligvis ser på seg selv som sentrum i Roskilde, blir dette høydramatisk og totalt urettferdig.

Les på Sporten: På ukens lag i Championship – Solskjær vifter nå med 350 millioner

Vi tipper partene blir enige når de begynner å prate om samme ting.