Maja Lunde sin «perfekte» julestemning blir Hollywood-film

0
1296

Det amerikanske underholdningsselskapet Anonymous Content har i sterk konkurranse med andre rettighetsselskaper sikret seg rettighetene Maja Lunde sin bok «Snøsøsteren».

Det er ikke spesielt overraskende at kampen om filmrettighetene ble så stor, boken og Maja Lunde sitt forfatterskap har blitt enormt populær. «Snøsøsteren» er en julefortelling i 24 deler som skaper stemming sammenlignet med Charles Dickens’ A Christmas Carol.

Les: Når sluttet klovnene å være morsomme?

Lunde sier til VG at nesten samtlige norske filmprodusenter viste interesse, men at de ble utkonkurrert av den amerikanske giganten.

«Dette kan bli veldig gøy. Et så stort selskap som dem jobber med store budsjetter, og det gjør at jeg føler meg trygg på at dette vil se bra ut. Jeg tror vi kan klare å skape et filmunivers som man virkelig vil være i», sier Lunde.

Ifølge NRK er budsjettet på linje med en «Harry Potter»-film.

Forfatteren sier at hun allerede er i gang med manusskrivingen. Hun har holdt på hemmeligheten siden april.

– Det er veldig få som har visst om det. Agentene mine, mannen min og noen få andre er de eneste, sier hun.

Les på Sporten: Barcelona har nå kontaktet manageren med flest trofeer

Ikke tegnefilm
Ifølge Lundes agent Even Råkil ser Anonymous Content for seg at filmen blir i en klassisk «Christmas Carol»-sjanger, men sier det er for tidlig å si hva det blir.

Han sier til NRK at det ikke blir en tegnefilm.

Lunde har stått i en sjelden «litterær virvelvind» de siste årene, og hennes «Bienes historie» ble årets mest solgte bok i Tyskland i 2017. «Snøsøsteren» ble i fjor solgt til flere titalls land.