NRK satser på unge talenter i nytt musikkprogram

0
724
Foto: Vegard Breie / Nrk

I mars er NRK klare med sin nye musikksatsning «De neste.» Det første programmet vil bli sendt på Nrk 1 søndag 7. mars, men vil være tilgjengelig i NRK TV allerede fra fredag 5.

– I «De neste» kan folk vente seg friske og overraskende versjoner av gamle favorittlåter og jeg tror alle vil forelske seg i minst en av våre talenter, sier prosjektredaktør Mirja Minjares i en pressemelding fra NRK.

Les: Datteren til tidenes galeste keeper René Higuita tar internett med storm

I programmet møter publikum seks unge artister, deriblant Depresno, Ylva, og Spellemann-nominerte Sebastian Zalo. Foruten at de er unge, har alle det til felles at de nylig har fått sine nasjonale gjennombrudd. I «De neste» vil de hver episode få i oppdrag å tolke en låt av allerede godt etablerte artister. Kanskje vil det være en ny utfordring for artister som er mest vant til å skrive selv.

– Det er noe helt annet å lage en sang fra start, enn det er å skulle lage en sang ut ifra en sang som allerede finnes, sier Ylva.

– Jeg kommer til å vise frem ulike sider av meg selv, både det skjøre og sårbare, men også en røffere og en gladere side av meg selv. Jeg er så takknemlig for at jeg har fått bruke denne plattformen til å vise frem det jeg elsker mest, utdyper hun

Les på Sporten: Arsenal har skaffet seg det som skal bli en av verdens beste

Sondre Lerche, Lene Marlin, OnklP, og Magnus Grønneberg er blant dem som kan forvente å få høre sine låter covret med det Minjares kaller «like deler respektløshet og ærefrykt.»

– Vi får et helt unikt perspektiv på låtskrivning i serien, da noen av Norges beste låtskrivere snakker om egne låter. Både teknisk, emosjonelt, musikalsk, tekstmessig – på alle måter, mener programleder Ida Maria Sivertsen.

Hun har aldri sittet i programlederstolen tidligere, og medgir at det var med blandede følelser at hun tok utfordringen.

– Jeg takket «ja» med like deler frykt og entusiasme. Hele opplevelsen har vist seg å være enda mer lærerik og utviklende enn jeg kunne tro, forteller hun.

Les mer om musikk på Musikknyheter