Premiere på fredag for «Mordene i Kongo»

0
1250

Marius Holst har regien på den norske storfilmen «Mordene i Kongo hvor Aksel Hennie og Tobias Santelmann spiller de to nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland som våren 2009 krysser grensen til Øst-Kongo.

Axsel Henie forteller VG på dagens førpremière at «Svaret finnes i filmen»

Det fikk fort galt da de hadde kommet inn i Kongo, få dager seinere spres nyheten om at deres innleide sjåfør er funnet drept. Etter flere netter på flukt i den mektige kongolesiske jungelen, pågripes de to og dømmes til døden.

Les: Blir ikke med i Top Gun 2 fikk kald skulder av Jerry Bruckheimer

Når Tjostolv Moland etter fire lange år i fengsel blir funnet død på cella, mistenkes Joshua French for drapet på sin beste venn. I møte med den nedbrutte Joshua French tar filmen oss med på en reise tilbake til en gåte som har vært gjenstand for alle slags spekulasjoner.

Kjent som ‘Kongosaken’ utvikler de skjebnesvangre hendelsene i Kongos jungel seg til en politisk og diplomatisk betent symbolsak som lenge synes uløselig.

Filmen tar blant annet for seg rettssaken mot Tjostolv Moland (spilt av Santelmann) og Joshua French etter drapet på den kongolesiske sjåføren Abedi Kasongo. De to ble arrestert og fengslet i det afrikanske landet for spionasje og drap i 2009.

Les på Helsesjefen: Influensavaksine redder liv