Qatar har kuttet prisen på øl før fotball VM fra grisedyrt til litt mindre grisedyrt

0
1221
Bilde som illustrerer at fotball og øl hører sammen.

Det er mange fans av både øl og fotball som har vært bekymret for om man i det muslimske landet Qatar i det hele tatt kunne få tak i alkohol. – Det kommer fortsatt til å være vanskeligere å få tak i Øl i Doha, enn i London, men myndighetene har lovet alle at landet skal ha en «internasjonal» modus. 

Alkoholpolitikken i VM landet er omtrent slik den ville vært om sørvestlandet hadde makten i Norge. Mange har reagert kraftig på at det ble veldig dyrt med øl, men ta det med ro, nå er det ikke så grisedyrt lenger. – Qatar kuttet ølprisene etter å ha lagt på en «syndskatt» over nyttår, som i utgangspunktet nærmest doblet prisen på en kasse Heineken, skriver Bloomberg.

Landets eneste forhandler for alkohol og svinekjøtt, Qatar Distribution Co tilbyr nå en kasse øl til 64 dollar, tilsvarende 553 kroner.

Les: Zlatan viser oss hvordan ekte menn skrur av korken på vannflasken

Det er et prisfall på nærmere 30 prosent. Flere lokale og fotballfans har allerede klaget over alkoholprisene i forkant av VM i 2022.

Som de fleste andre land i den persiske gulfen har Qatar restriksjoner på alkoholsalg til ikke-muslimske utlendinger. Tilflyttere må få tillatelse fra sine arbeidsgivere i form av en lisens som gir dem tilgang til butikken.

Forhandleren i Qatar offentliggjorde en prisliste som viste priskuttene. «Syndskatten» som lå på 100 prosent ikke var synlig på listen lenger.

Les på Sporten: Neymar Sr. ber PSG om å klabbe igjen