Rush-trommis og låtskriver Neil Peart er død

0
1214
Neil Peart

Neil Peart døde i Santa Monica i California 7. januar, han har de siste tre årene kjempet mot hjernekreft. – En kamp han delte med offentligheten. 

Det er Elliot Mintz, talsperson for familien, bekrefter dødsfallet. – Det er en av tidenes beste trommeslagere som nå har gått bort, at han også var en habil låtskriver og stod bak mange av låtene til Rush og var en forfatter med en rekke bokutgivelser var ikke like  kjent.

Les: Derfor byttet Greta Thunberg navn til Sharon

Sammen med bassist og vokalist Geddy Lee og gitarist Alex Lifeson utgjorde Peart progrock-trioen Rush. Bandet ga ut 19 studioalbum, hvor «Clockwork Angels» fra 2012 ble det siste.

Blant Rushs mest kjente album kan vi nevne «Moving Pictures» fra 1981, som solgte til firedobbelt platina i USA. Gruppen ble nominert til syv Grammy-priser, ble innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame i 2013 og avsluttet deres siste turné i 2015.

I 1997 opplevde Peart en tragedie på privaten, da datteren omkom i en ulykke. Fem måneder senere fikk kona hans kreft. Hun døde ikke lenge etterpå.

Peart har siden giftet seg på nytt og fått enda en datter. Det er disse to han nå etterlater seg.

Les på F7: Mercedes regjerer alene på luksusbil toppen

Peart var kjent og lovprist for sin virtuose stil, som var en sentral del av Rushs symfoniske uttrykk. Han begynte å spille trommer som 14-åring og var i sin ungdom spesielt inspirert av The Who-trommis Keith Moon og Led Zeppelins John Bonham, men han var også påvirket av jazz.

Rolling Stone kåret i 2016 Peart til tidenes fjerde beste trommeslager, kun slått av Ginger Baker (Cream) og nevnte Keith Moon og John Bonham.