Selfies er ikke bare dumt det er livsfarlig

0
1602

Heldigvis er det flere og flere som har begynt å innse at selfies, spesielt med trutmunn og en sexy pose bare understreker egen usikkerhet og slettes ikke er så attraktivt som de tidligere har trodd.

Action selfies

En trend er å ta bilder av seg selv i farlige situasjoner, en ny studie gjort av indiske leger fra All India Institute og Medical Sciences, har så mange som 259 mennesker mistet livet i løpet av de seks siste årene i forsøk på å ta en selfie, skriver The Washington Post.

Les: David Beckhams mørke side avslørt

Det er i perioden 2011 til 2017 at leder har gjennomført en analyse av nyhetsartikler og kommet frem til at så mange som 259 personer har død av selfierelaterte årsaker. Men husk at dette er hentet fra media, ikke alle dødsfall blir relatert til selfier kommer i medier eller blir oppdaget som det og ikke som et vanlig selvmord.

Hovedårsaken dokumentert  i undersøkelsen var drukning, etterfulgt av ulykker i forbindelse med transport, som for eksempel selfies foran et innkommende tog, skriver avisa.

Andre årsaker til selfie-ulykker trukket frem i studien var fall fra høyder, dyr, skytevåpen og elektrisk sjokk.

Studien viste at India var det landet som hadde flest dødsfall av alle, men flere reporter om fatale selfie-ulykker kommer også fra Russland, USA og Pakistan. – Noe av årsaken til at det er mer i Asia kan trolig være at de som undersøker muligens ikke leser aviser over hele verden. En ulykke omtalt i f.eks Firdaposten har muligens ikke nådd helt til India.

Forfatteren skriver at det er ikke det «å ta en selfie» som er dødelig. Faren oppstår når folk setter seg sev i risikable situasjoner i forsøk på å få det perfekte bildet.

– Hvis en bare står og tar en selfie med en kjendis eller lignende, er det ikke skadelig, men hvis man tar selfies i risikable situasjoner kan det blir veldig farlig, skriver Bansal.

 

Mer enn 85 prosent av de omkomne var mellom ti og tretti år, skriver Bansal. Det er ikke verdt at liv skal gå tapt kun fordi man ønsker et perfekt bilde for å kunne få flest mulig likes på enten Facebook, Twitter eller andre sosiale medier.

Bare i 2018 har det allerede vært flere selfie-relaterte dødsfall. I mai forsøkte en mann i India å ta en selfie med en skadet bjørn og endte opp med å bli slått til døde, i følge The Independent.