Skammelig: Filmen om David Bowies liv er helt uten Bowie musikk

0
951

David Bowie er en av tidens aller største artister, hans bidrag til musikken og verden enorm, derfor er det spesielt trist at noen prøver å cashe inn på en film som ikke er ønsket av Bowie sin familie eller har skaffet seg rettighetene til noen av musikken hans.

Den britiske rockestjernen David Bowie døde av kreft i New York 69 år gammel 10. januar 2016. Hans død utløste umiddelbart stor sorg blant hans mange millioner fans over hele verden.

Han døde faktisk bare to dager etter utgivelsen av albumet nummer 25, med tittelen ‘Blackstar’.

Les: Ville selge James Bond for 5,5 milliarder

Nå, fire år etter legendes død, er det allerede gitt ut en trailer for en kommende film om David Bowies liv med tittelen ‘Stardust’. Filmen fokuserer på David Bowies såkalte Ziggy Stardust-periode.

Imidlertid har flere fans av David Bowie allerede uttrykt misnøye med hele filmprosjektet på sosiale medier og gitt den nye traileren til filmen fingeren.

David Bowies sønn Duncan Jones uttrykte allerede i januar 2019 på Twitter svært kritisk til filmen, som ikke vil inneholde musikk av David Bowie.

‘Jeg sier ikke at filmen ikke blir til noe. Jeg vet ikke noe om det. Men slik det ser ut nå, vil ikke faren min være en del av filmen. Og det kommer ikke til å endre seg. Men hvis du vil se en biografisk film uten min fars musikk og familiens velsignelse, er det opp til deg ‘.

En Twitter-bruker er også sint på akkurat det samme og skriver:

«Bortsett fra det problematiske aspektet at filmen ikke har rettigheter til Bowies musikk og at familien hans er imot filmen, ser traileren også både kjedelig og utdatert ut.»

Les på Helsesjefen: Urbane kvinner elsker havregrøt

‘Det er respektløst å lage en film om Bowie når alle vet at han ikke en gang ville ha laget en film om livet hans.’

Rollen til David Bowie skal spilles av den britiske skuespilleren og musikeren Johnny Flynn.