Skru av lyset når du ser Game of Thrones

0
1147

Det har vært veldig mange som har reagert på hvor mørkt det var på i episode tre av Game of Thrones. – Episoden heter passende «The Longest Night». Det var visstnok den dyreste episoden så langt med en prislapp på 750 millioner kroner.

Mange som hadde gledet seg til det storslagne slaget ble sittende å myse og lure på hva som skjedde på skjermen. – Eksperter sier Game of Thrones er laget for kino og at man i det minste må ha det mørkt i rommet når man ser på.

Det var ikke helt mørkt, men det er ikke elektrisitet på Winterfell og når White Walkers velger å angripe om natten blir det mørkt. – For deg som ikke fikk med seg noe, det var storslagent.

Fabian Wagner sier at det er din feil du ikke så noe: Wagner var kinofotografen ikke bare på Den lengste natten, men også Battle of the Bastards og andre action-heavy episoder.

«Mange av problemene er at mange mennesker ikke vet hvordan de skal tune TV-en riktig,» fortalte han Wired. Dette kan vel være tilfelle, men du hører ikke folk som stønner om at naboene er for mørke. «Mange mennesker ser dessverre dessverre på små iPads.»

Så gå og kjøp en stor skjerm og lær hvordan du bruker den. Virker litt mye for ett show som skyldes slutt i tre episoder, men der er vi.

Ikke tilfreds med å stille spørsmål om dine mangler i tv-størrelse og teknikk, og Wagner fortsatte å stille spørsmål om ditt valg av belysning. «Thrones Game er et kino-show, og derfor må du se på det som om du er på kino: i et mørkt rom. Hvis du ser på en nattscene i et lyst rom, vil du ikke se noe særlig. »

Kanskje fremtidige episoder bør komme med en fem minutters opplæring i å få TV riktig innstilt.