Skuespiller Kevin Spacey overasket med opptreden

0
961
Kevin Spacey

De som har sett siste sesong av House of Cards vet at noe veldig viktig mangler, til tross for at det fortsatt er en rekke gode skuespillere, godt konsept og manus er ikke seriens drivkraft og stjerne Kevin Spacey med mer. 

Årsaken er anklager om overgrep mot en rekke personer og uønsket tilnærming, blant annet Star Trek skuespiller Anthony Rapp da han var en ung skuespiller.

Nå har saker blitt henlagt noe som sikker er årsaken til at han nå viser seg frem offentlig for første gang på veldig lenge.

Les: Fantastisk nyhet for «gamere» over 40

Kevin Spacey dukket for noen timer siden opp på et museum i Roma hvor han leste opp et dikt for de ca 50 besøkende som var der, diktet refererte helt klart til hans egne opplevelser:

«Jo mer skadet du er, jo større er du»

Kevin Spacey har blitt et av flere symboler for Metoo bevegelsen, han er siktet for flere tilfeller av seksuelle overgrep. Siden høsten 2017 har skuespilleren vært i retten flere svinger – og mistet jobben i suksess-serien House of Cards og blitt fjernet fra alle andre prosjekter.

I juli kunngjorde påtalemyndigheter at en annen sak mot stjernen vil bli avsluttet. Spacey ble anklaget for seksuelt overgrep av en 18-åring i 2016 på en bar i Massachusetts. Ifølge tiltalen la skuespilleren hånden sin i tenåringens bukser.

Kevin Spacey har selv ikke snakket åpent om anklagene siden han ba om unnskyldning for dem og kom ut som homofil, bortsett fra i en kryptisk video der han fremsto som en av en blanding av seg selv og karakteren Frank Underwood fra «House of cards».

Les på Sporten: Dele Alli går glipp av Premier League moro – igjen

Ikke annonsert
Nå har han dukket opp igjen i offentligheten. Lørdag overrasket han besøkende på Museum Museo Nazionale Romano i Roma.

Besøket hans ikke annonsert på forhånd. Museet hadde nettopp kunngjort at en to ganger Oscar-vinner ville lese et dikt av dikteren Gabriele Tinti.

Kevin Spacey fremførte diktet «The boxer» som handler om en nedstemt og ensom bokser.

«Jo mer skadet du er, jo større er du. Og jo mer tom er du. De brukte meg til underholdningen sin, matet av skitne ting. Livet var over på et øyeblikk», siterte Spacey foran publikum.

Skuespilleren måtte lese diktet en gang til, etter hvert som flere besøkende samlet seg.

Les på F7: Venter mer og kraftigere styrtregn om sommeren

«Alle i det lille rommet var målløs av Spaceys overraskende opptreden,» skriver Daily Beast-reporteren som var på scenen.

Gabriele Tinti inviterte Spacey, som ifølge poeten er verdens beste skuespiller.