Spotify velger løgner og konspirasjons podcaster Joe Rogan fremfor Neil Young

0
553
.Neil Young

For to år siden betalte det svenske streamingselskapet Spotify 100 millioner dollar for at Joe Rogan skulle flytte over til dem. – Nå er selskapet i hardt vær fordi de lar podkasteren spre feilinformasjon og konspirasjonsteorier som rett og slett er livsfarlig.

Leger og helsearbeidere har i lengre tid forsøk å overbevise Spotify at de må ta affære, men tydeligvis er penger viktigere enn menneskeliv.

Les: Baby Shark er sett over 10 milliarder ganger

For et par dager siden så fikk samfunnsbevisste Neil Young nok. – Han krevde tidligere i uken gjennom et brev til sitt management og sjefene i Spotify at det fjerner hans musikk på grunn av Joe Rogan sin feilinformasjon. Mange av hans 11 millioner lyttere i snitt pr program beskytter seg ikke mot alvorlig sykdom og død på grunn av hva de hører og ser.

Neil Young krevde at Spotify fjerner musikken hans – fordi Joe Rogan sprer feilinformasjon via strømmetjenesten. – Spotify som mangler en politikk vedrørende feilinformasjon valgte å ikke gripe inn.

Les: The Athletic: Ett Arsenal-mål tapt, nå står valget mellom to angrepsspillere

«De kan ha Rogan eller Young. Ikke begge, skriver Neil Young mandag i et åpent brev til sitt management og plateselskap» som han også publiserte på sitt eget nettsted. ifølge BBC.

Jeg vil at dere skal la Spotify få vite i dag at jeg ønsker all min musikk bort fra plattformen deres, het det fra Neil Young i brevet. Det var stilet til manageren Frank Gironda og Warner Music-toppsjef Tom Corson, som utgir Youngs musikk via underselskapet Reprise Records. Gironda bekreftet tirsdag at brevet er ekte overfor The Daily Beast, og sier dette er viktig for Neil Young.

Joe Rogan fremmet påstander om at covid-19 kan behandles med parasittmiddelet ivermectin.

– Jeg gjør dette fordi Spotify sprer feilinformasjon om vaksiner – noe som potensielt kan forårsake død til dem som tror på feilinformasjonen som spres av dem, skrev musikkveteranen, som hevder at Spotify ikke har noen uttalt politikk rundt feilinformasjon. Selv har Neil Young seks millioner følgere på Spotify.

Young er ikke den eneste som reagere på «The Joe Rogan Experience»: Nylig undertegnet 270 leger og forskere et åpent brev til Spotify der de går skarpt ut mot Rogan – og mot Spotify, som gjør ham i stand til å nå ut så bredt. De ber strømmetjenesten iverksette tiltak for å håndtere feilinformasjon.

Nå har Spotify gjort valget sitt! Musikktjenesten være i gang med å fjerne musikken til Neil Young.

Spotify har bekreftet at de har begynt å fjerne Youngs musikk fra strømmetjenesten, skriver New York Times.