Storsatsning på internasjonal true crime

0
545

True crime er en av Viaplays mest populære sjangere, med et stort antall lokale Viaplay-originaler som undersøker de mest beryktede forbrytelsene i Norge, Danmark og Sverige. Viaplay utvider nå med et stort antall internasjonale titler innen true crime, som også vil få sin egen kategori i strømmetjenesten.

Først ut er åtte nye titler, inkludert Children of the Snow, om en av de mest beryktede drapsetterforskningene i USA på 1970-tallet. Premiere 18. april på Nordic Entertainment Groups (NENT Group) strømmetjeneste Viaplay i Norden.

Les: Kommer kryptovaluta til å ta over?

De siste årene har NENT Groups egenproduserte Viaplay-originaler innen true crime blitt en stor favoritt blant Viaplay-seere, inkludert serier som Svenske krimsaker, Norske krimsaker, «Kvinner som dreper» og «I hodet på en gjerningsmann». Nå er innholdet utvidet med et stort antall internasjonale krimdokumentarer om forbrytelsene som hele verden snakket om.

  • Krimdokumentarer er en av våre mest populære sjangre, der vi allerede har satt et sterkt avtrykk med et stort antall lokale Viaplay-originaler om Nordens mest beryktede forbrytelser. Nå tar vi også et større grep om internasjonale straffesaker, der vi starter med en serie om amerikanske seriemord, og en undersøkelse av de såkalte Panama-dokumentene, et virvar som også rystet den svenske finansverdenen, sier Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer i NENT Group.

De åtte første titlene (totalt 21 episoder) inkluderer et bestialsk sexdrap i Dublin, de såkalte Panama Papers som rystet finansverdenen og ungdomsmordene i Detroit som rystet hele verden på 1970-tallet og ga opphav til fenomenet «stranger danger» – at vi begynte å advare barna våre om å snakke med fremmede.

Samtidig samler Viaplay alle krimdokumentarer under den nye kategorien true crime, der det vil være lett for seere å finne programserien. Fra og med premiedagen er det 18 titler og 120 episoder av krimdokumentarer på Viaplay.

Les på Sporten: The Untouchables: Vinicius, Valverde, Rodrygo og Ødegaard

De åtte nye titlene i satsingen:

The Clown and the Candyman – om 1970-tallets verste seriemorder.

Panama Papers – om Panama Papers som rystet finansverdenen.

The Children of the Snow – om fire uløste ungdomsmord i Detroit.

Familiekulten – om den australske sekten The Family.

Hell in the Heartland – om to savnede tenåringer i Oklahoma.

Death by a Thousand Cuts – om drapet på en Dominikansk parkforvalter.

The Family I Had – om en 13-åring som drepte sin 4 år gamle søster.

Secrets of a Psychopath – om et mystisk sexmord utenfor Dublin.

Alle syv titler unntatt The Family I Had (1. juni) har premiere 18. april med alle episodene på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay.