Tamburinen til Oasis solgt på auksjon

0
672

Det er ikke ofte vi har tamburin artikler her i Popidol, men nå har det allerede skjedd. Årsaken er at en tamburin som ble brukt under innspillingen av Oasis-albumet ‘What’s The Story Morning Glory’ er solgt for et overraskende høyt beløp

Du kjenner sikkert til hiten ‘Wonderwall’.

Les: Slik man blir bannlyst fra butikker!

Men har du lagt merke til tamburinen, som treffer takten i refrenget godt?

Er det derfor du har forelsket deg i sangen? Og i så fall, vil du vurdere å kaste 31 000 dollar etter det enkle musikkinstrumentet?

Mest sannsynlig ikke, men nå er det en vinner av en auksjon som har sikret seg et lite stykke Britpop-historie.

Les på Synaps: Nye Beck-filmer med Kristofer Hivju

Syv ganger den estimerte verdien
Tamburinen ble brukt i studio da en frontmann i Oasis, Liam Gallagher, skulle sette et rytmisk preg på ‘Wonderwall’ og balladen ‘Champagne Supernova’.

BBC melder at det er ikke en tamburin som det faktisk kan spilles på: «Det var ganske ødelagt på slutten av opptakene og det måtte kastes, men jeg valgte å redde den» sier Nick Brine, som var ansvarlig for studioinnspillingene på 1995-albumet, som har solgt 22 millioner eksemplarer.

Opprinnelig var den anslått til å være verdt mellom 2600 og 4300 dollar men auksjonariusen hadde undervurdert statusen til Liam Gallagher.

«Prisen overrasket meg, dens musikalske avstamning viste seg å være uimotståelig for budgiverne», sier Josh McCarthy, som var ansvarlig for auksjonen.

Les på Sporten: Barcelona frister kaptein César Azpilicueta

Det er ikke kjent hvem kjøperen er.