Tania Mallet hevngjerrig bond-pike er død

0
1361
Tania Mallet fra James Bond filmen Goldfinger

Tilly Masterson i «Goldfinger» fra 1964, var ikke bare usedvanlig vakker, men også tøff, på jakt etter hevn, hun var på mange måter en tidlig Liam Neeson i «Taken» filmene (og alle andre filmer etter det) .  Uten at vi tror det var intensjonen til Tania Mallet så ble hun gjennom rollen superstjerne og et slags ikon for mange som ønsket at kvinner skulle være til mer enn pynt. 

Tania Mallet var ikke spesielt opptatt av å være skuespiller, det å være bond pike har vært starten på en karriere for mange, men hun valgte istedenfor å bli model.

Les: «Luke Skywalker» måtte kommentere denne malerjobben

Tania Mallet, som spilte Tilly Masterson Sean Connery som James Bond i «Goldfinger» fra 1964, er død 77 år gammel.

«Det er leit å høre at Tania Mallet, som spilte Tilly Masterson i «Goldfinger», har gått bort. Tankene våre er med hennes familie og venner i denne vanskelige tida», skriver «James Bond» på Twitter

Rollen som Tilly Marsterson skal hun ha fått fordi noen sendte inn et bikinibilde av henne til en av filmenes produsenter. Det har hun selv uttalt til fansiden MI6.

 

«Betalingen var forferdelig. Jeg ble egentlig tilbudt 50 pund i uka, men klarte å forhandle meg opp til 150. Jeg tjente mer enn det på én dag som modell, så det å være seks måneder på settet var et offer»

Suksessen der og da var stor, men skuespillerkarrieren var ikke noe for henne. Dermed ble filmen fra 1964 den eneste store rollen hun noen gang var å se i. På midten av 1970-tallet var hun med i en tv-serie «The New Avengers», men det ble ingen stor suksess.

Før hun gjorde sin debut på lerretet, var hun allerede en ettertraktet modell. I tillegg er hun kusina til den Oscar-vinnende skuespilleren Helen Mirren. I Mirrens memoarer fra 2007 blir Mallet omtalt som en lojal og sjenerøs person, som blant annet betalte for brorens utdannelse med pengene hun tjente som modell.