Tester ut å skjule antall likerklikk

0
1280
Tenk hvor lykkelig du kan bli med 10 000 likes

Vi har alle sammen opplevd å lage perfekte pizzasnurrer og så lagt det ut på Instagram eller Facebook og så oppleve at nesten ingen som liker det. – Katastrofe.!

Det britiske svaret på Datatilsynet har allerede foreslått å forby funksjoner som «likes» på Facebook og Instagram, og «streaks» på Snapchat, for brukere under 18 år i Storbritannia. – Når man ser hvor viktig det er for enkelte kan det være en god ide også her hjemme i Norge.

Les: Lil Dicky har fått med seg alle i sin kjærlighetssang til jorda: Earth

Instagram bekreftet etter de ble avslørt til nettstedet The Verge at de tester å skulte antall «likes» på bilder. – Det som testes er at ingen andre enn brukeren selv som har delt bildet får se hvor mange som har trykket på liker-knappen.

Med andre ord jeg forblir alene i skammen over at ingen liker bilde mitt av pizzasnurren og jeg kan late som om jeg fortsatt er populær.

Tek.no har undersøkt saken og kommet frem til at det var Jane Wong som avslørte Instagram sin testing på Twitter og tvang frem en innrømmelse.

Les på Sporten: Villig til å selge Martin Ødegaard på billigsalg

I testen presiserte Instagram at de ønsker å «få følgere til å fokusere på hva du deler, ikke hvor mange likes et innlegg får».