Trenerlegende har en tendens til å kle av seg når det går dårlig

0
635
Et tydelig manipulert bilde av Marcelo Bielsa

Den 64 år gamle manageren til Leeds Marcelo Bielsa, eller «El Loco» som han også kalles liker ikke å tape, en reaksjon er å kle seg naken foran alle. – Det har gått litt dårlig i det siste og imorgen møter Leeds United Bristol som akkurat har hentet norske Markus Henriksen.

Taper Leeds kan det skje igjen!

Les på Sporten: Markus Henriksen debuterte med seier

Det er klart noe de aller fleste ikke ønsker fra en 64 år gammel mann, nå da gjør man sitt ytterste for å vinne neste gang.

Les: Kristofer Hivju og Peter Haber tilbake i nye episoder av Beck

Den argentinske treneren Marcelo Bielsa er ganske spesiell, han gjør alt for å tape. – Han fikk kultursjokk etter det som omtales som «spygate» i fjor- Han innrømmet å ha sendt assistenten sin for å se motstanderne trene før han møtte Derby. Et stunt som ga ham og Leeds United en bot i millionklassen.

Bielsa har siden skaffet seg kallenavnet ‘El Loco’ noe som ikke har kommet uten grunn.

Mark Gonzalez og Jose Pedro Fuenzalida, som begge spilte på det chilenske landslaget der Bielsa var landstrener fra 2007-2011, forteller for hvor gal han kan være.

I forbindelse med et nederlag mot Ecuador, kom den temperamentsfulle Bielsa inn i garderoben. Han var veldig sint. Han snakket ikke med noen. Bare gikk frem og tilbake, sier Gonzalez i forbindelse med et TV-show, Abrazo de GOL, på chilensk tv.

Plutselig går han inn i et rom ved siden av. Og da vi spillere gikk inn for å se, lå han på et bord, helt naken og stille i 30 minutter. Som om han hadde forberedt seg på en større operasjon.

Det skjedde faktisk flere ganger. Jeg glemmer aldri da vi tapte 1-0 mot Italia. Vi spilte bra i den kampen. Likevel ble han så sint at han reiste seg og flippet av den italienske treneren. Da vi kom inn i garderoben, kastet han også klærne av ren frustrasjon, supplerer Fuenzalida.

Geni
Uansett hva man måtte mene om hans bisarre tilbøyeligheter etter nederlag, klarte Bielsa å kvalifisere landslaget til verdensmesterskapet i 2010.

Jose Pedro Fuenzalida har også rosende adjektiver igjen til treneren. «Han er et fotballgeni. Men han kan også være helt sinnssyk, og du må bare lære å takle det».

«Presset han legger på deg før du kjemper, kan være vanskelig å takle. Mange spillere blir berørt av det. Vi blir alle nervøse fordi han er veldig krevende», sier den 34 år gamle midtbanespilleren.

Leeds er nummer to med 56 poeng i den nest beste engelske ligaen.