WhatsApp virker ikke lenger for millioner av brukere

0
875

WhatsApp, som de fleste brukere sikker har fått med seg fikk Facebook logoen i 2019 etter et oppkjøp. – Nå har selskapet bestemt at de fra og med 1.februar stenger millioner av mennesker ute fra systemet. 

BBC skriver at det er fordi appen ikke lenger støtter eldre operativsystemer av det de kaller sikkerhetsmessige årsaker. Facebook har satt grensen ved smarttelefoner som bruker Android 2.3.7 eller eldre og iPhone iOS 8 eller eldre.

De fleste brukere kan oppdatere operativsystemet sitt for å fortsette å bruke WhatsApp. I følge BBC vil det imidlertid ikke være mulig å få tilgang fra for eksempel iPhone 4 eller eldre modeller.

Les: Coca Cola endrer smak

Dette ble med liten skrift annonsert i 2017 av WhatsApp. Noe som er helt unødvendig egentlig. – Sikkerhetshullet, hvis det faktisk er et, vil sakte, men sikkert lukkes av seg selv.

«Det er en tøff avgjørelse for oss å ta, men det er den rette beslutningen om å gi folk bedre måter å holde kontakten med venner, familie og kjære ved hjelp av WhatsApp, sa en talsmann for meldingen den gangen.

Endringen er det siste trekket i serien. WhatsApp har gradvis oppdatert eldre operativsystemer de siste årene.

I 2016 sluttet tjenesten blant annet å fungere for BlackBerry OS og BlackBerry 10, Nokia S40, Android 2.1 og Android 2.2, Windows Phone 7 og iPhone 3GS.

WhatsApp var den mest nedlastede appen på 2010-tallet.

WhatsApp, en internettavhengig applikasjon, ble opprinnelig tenkt som en meldingstjeneste for smarttelefoner, men det er også mulig å laste ned appen til datamaskinen.

Les på Sporten: Nå sier han unnskyld