Adam Pålsson spiller Kurt Wallander som ung i ny Netflix serie

0
1569

I motsetning til tidligere filmer og serier er det ikke en fraskilt og godt etablert Kur Wallander vi møter, men Adam Pålsson som er 31 år gammel skal spille ham som ung og rett ut fra politihøyskolen i Stockholm og i uniformert tjeneste. 

Det er ikke smågutter som tidligere har spilt Henning Mankels politimann: Rolf Lassgård, Krister Henriksson og Kenneth Branagh.

Les: Elever prøvekaniner for uferdig makkverk

«Før vi begynte, måtte jeg klype meg i armen; «wow, skal jeg virkelig følge etter dem», sier Pålsson  til Expressen.

Henning Mankell skrev om denne perioden, innen Wallander blir den Wallander vi kjenner. Så på en måte er det en «becoming Wallander»-historie, sier Adam Pålsson om «Young Wallander», som blir å se på Netflix til neste år. Innspillingen er i gang – i Vilnius, og med engelsk som språk i de seks episodene.

Bak står Yellow Bird UK, som også laget «Wallander»-filmene for TV4 og BBCs serie fra 2008. På rollelisten er nesten bare briter å finne.

«Jeg tror de støvsuget Europa etter en Wallander, uten å vite helt nøyaktig hva de ville ha», sier Pålsson, som likte utfordringen.

Han fikk sitt gjennombrudd i serien «Tørk aldri tårer uten hansker», basert på Jonas Gardells selvbiografi, som NRK viste i 2013. Siden har han vært å se i «Broen», «Innan vi dör» og langfilmen «Ted – För kärlekens skull», der han spilte Ted Gärdestad.

Les på Sporten: Manchester United legende ønskes tilbake, men han har fortsatt Ajax ambisjoner