Alle mødres favoritt Leonard Cohen ute med nytt album tre år etter sin død

0
1445
Leonard Cohen letter på hatten

Leonard Cohen var like mye poet som låtskriver, sangene var hans dikt innpakket i en silkemyk og mørk stemme. – Ikke rart han traff hjertene til et par generasjoner med mødre. 

Leonard Cohen var produktiv til det siste, bare tre uker før han gikk bort 82 år gammel for tre år siden slapp han et album og nå har hans plateselskap Sony Music fortalt at nå kommer det et nytt album, posthume den 22 november.

Les: Ny streaming-tjeneste «Peacock» lager reboot av Battlestar Galactica

Thanks for the Dance

Dette albumet ble ikke Leonard Cohen helt ferdig med før han døde, da han skjønte det ikke var mulig, inviterte han sin sønn Adam Cohen «inn» og ba han om å fullføre albumet. Sønnen var de siste årene en viktig del av sin fars musikkliv og var produsent for albumet  «You Want it Darker». (som var det albumet som kom ut rett før han døde)

Det kommende albumet er innspilt i Los Angeles og Berlin med bidrag fra den spanske lutspilleren Javier Mas, som turnerte med Cohen i årene 2008 til 2013, fra Leslie Feis, Damien Rice og tidligere samarbeidspartner Jennifer Warnes på kor, Richard Reed Perry fra Arcade Fire på bass, Beck og The Nationals Bryce Desner på gitar, komponisten Dustin O’Halloran på tangenter, korene Cantus Domus og The Shaar Hashomayim, Berlin-orkesteret Stargaze og produsentlegenden Daniel Lanois.

Les på Sporten: «Når foreldrenes ambisjon er større enn utøvernes, trår man over en grense som er sårbar»

«Gjennom å komponere og arrangere musikken til hans tekster valgte vi hans mest karakteristiske musikalske signaturer, så vi kunne beholde ham hos oss på denne måten. Det som rører meg mest ved albumet er den overraskende reaksjonen vi får fra dem som har hørt det. «Leonard lever!», sier de, én etter én» uttaler Adam Cohen i pressemeldingen fra Sony Music.

Låtlisten til Thanks for the Dance:

1. Happens to the Heart
2. Moving On
3. The Night of Santiago
4. Thanks for the Dance
5. It’s Torn
6. The Goal
7. Puppets
8. The Hills
9. Listen to the Hummingbird