Lord of the Rings tilbake på New Zealand

0
1208

Sterke krefter i Scotland og også faktisk i Norge har forsøk å få deler heller hele filmingen av den kommende TV serien Lord of the Rings, men nå er det ikke overraskende bestemt at det skal skje i New Zealand. 

New Zealand var selvfølgelig der den originale trilogien ble filmet, med sine fantastiske landskap som en like stor del av serien som noen av skuespillerne. Og med TV-versjonen som rapporteres å være den dyreste produksjonen i underholdningshistorien, er det en stor nyhet også økonomisk for landet.

Les: «House Targaryen» får sitt eget «Game of Thrones» prequel spin-off

I en uttalelse sa ansvarlige for serien J.D. Payne og Patrick McKay at New Zealand var det perfekte stedet å gjenspeile den «overordnede skjønnheten i Second Age of Middle Earth».

«Vi visste at vi trengte å finne et sted som er majestetisk, med uberørte kyster, skog og fjell, som også er et hjem til verdensklasse sett, studioer og dyktige og erfarne håndverkere og annet personale. Og vi er glade for å offisielt bekrefte New Zealand som vårt hjem for serien vår.»

«Vi er takknemlige for befolkningen og regjeringen i New Zealand og spesielt Auckland for å ha støttet oss under denne før produksjonsfrasen. Det store Kiwi-gjestfriheten som de har ønsket oss velkommen med, har allerede fått oss til å føle oss som hjemme, og vi er ser frem til å utdype vårt partnerskap i årene som kommer. »

Men det er triste nyheter for Skottland, hvor det hadde blitt spekulert i at filming kan finne sted. Skottland er også hjemmet til den typen dramatiske, forblåste landskap som New Zealand besitter, men i noe mindre skala.

Les på Sporten: Norske spillere i Champions League

Rapporter ser ut til å antyde at Brexit kan ha vært den avgjørende faktoren – The Guardian hevder at «usikkerhet rundt Brexit gjorde at Skottland falt utenfor i vurderingen til Amazon».

Det er ennå ingen nyheter om hvordan showet faktisk vil føles, hvem som skal spille i det eller hva handlingen kan være. Men med denne nyheten kan vi være sikre på at den kommer til å se veldig, veldig bra ut.