«Angry Birds»-produsenten Rovio kjøpes av «Sonic» for 1.milliard dollar

0
506

Det har gått litt tid siden Rovio var på toppen av verden takket være den enorme populariteten til Angry Birds. Selskapets forsøk på å bygge videre på suksessen til franchisen har ikke helt slått til. Det har vært i samtaler med potensielle nye eiere i noen tid.

En av disse frierne er klar til å forsegle en avtale for Rovio, ifølge The Wall Street Journal, og det er et litt overraskende navn. Segas morselskap, Sega Sammy Holdings, kan komme til enighet om å kjøpe Rovio for rundt 1 milliard dollar så snart neste uke. Pengene fra Sonic-filmene har garantert styrket fiansene til Sega.

Les på F7: Dame Mary Quant er død 93 år gammel

Rovio tok selvfølgelig spillverdenen med storm da de ga ut Angry Birds i 2009. Selskapet sier at det var det første mobilspillet som nådde en milliard nedlastinger. I fjor sa Rovio at spillene deres har blitt lastet ned mer enn 5 milliarder ganger, et tall som utvilsomt ble forsterket av et bredt utvalg av Angry Birds-oppfølgere og spin-offs.

Rovio ble et offentlig selskap i 2017, men populariteten til Angry Birds har avtatt noe de siste årene. I 2022 dro selskapet inn 317,7 millioner euro i omsetning og hadde et driftsresultat på 28,6 millioner euro.

Les på Radiosporten: Rodriguez står uten klubb