Hjem Film Årets filmnyhet: Breaking Bad filmen bekreftet

Årets filmnyhet: Breaking Bad filmen bekreftet

0
1186
Jesse Pinkman (Aaron Paul) og Walter White (Bryan Cranston)

Det er mange som ser på med skepsis når nå en av de største tv suksessene dette tiåret Breaking Bad blir til spillefilm. Serieskaper Vince Gilligan har fått klarsignal til å lage spillefilm, men foreløpig er det usikkert om Bryan Cranston og Aaron Paul er med.

Vi gru-gleder oss

Breaking Bad er en av tidenes beste tv-serier.Historien om Walter White (Bryan Cranston) og Jesse Pinkman (Aaron Paul) vant i løpet av sine fem sesonger hele 16 Emmy-priser, og serien er i Guinness rekordbok som den mest kritikerroste serien noensinne. Det er ingen som tviler på at «folka» bak vet hva de driver med, men det er den unike sakte fortellerstilen som mange nå ser for seg at det blir vanskelig å ta med seg over i filmformatet hvor ting må gå fortere.

Les: Superstjernen Cavani viser at livet er mer enn mål og millioner

Nå, fem år etter at serien fikk sin slutt, blir det spillefilm fra Breaking Bad-universet, melder Hollywood Reporter.

Serieskaper Vince Gilligan skal ifølge Slash Film stå for manus og produksjon, men det er usikkert om han skal regissere. – Det er også andre som lurer på hva filmen egentlig skal handle om, serien er over og det med en blodig finale. Slash film mener det er hva som skjer med Jesse Pinkman nå som skal være utgangspunktet for filmen.

Filmen blir da mer en spinn off enn en videreføring av serien Walter White som startet ballet og er hovedperson vil da av naturlige årsaker ikke være med i en film som skal være en videreføring.

Les på Sporten: Blir ikke definitivt ikke med klubben ned

Produksjonen skal innen kort tid starte rett ved den imaginære veggen i New Mexico veldig snart og arbeidstittelen er Greenbriar.

Det er en stor trend nå å lage film av TV serier, Netflix saumfarer sine arkiver for aktuelle kandidater, blant annet House of Cards skal ha vært meget aktuelt som film, inntil Kevin Spacey gjorde det umulig. HBO har to filmer på trappene basert på tv serie, både Deadwood og Walking Dead kommer på kino neste år.

Les: Ridley Scott taus om Russel Crowe blir med i Gladiatoren 2

The Guardians filmjournalist Stuart Heritage mener prosjektet er en dårlig idé. Og kommer med en litt spesiell sammenligning, det til tross for at vi skjønner argumentet. Han viser til at filmversjonene av Baywatch, Miami Vice, Flintstones, A-Team og Lost in Space ble dårlige. – Ingen av de filmene kan sammenlignes med Breaking Bad, vi for vår det har full tillit til at Vince Gilligan klarer å lage en bra film, kan tenkes han benytter seg av en annen fortellerstil enn for TV, det er tross alt to forskjellige medier.