«Avengers: Endgame» har klart det «umulige».

0
1088
Avengers: Endgame

Da salgstallene til James Camerons giga suksess «Avatar» begynte å rulle inn var ekspertene skjønt enige om at det var en rekord som det ville være nesten helt umulig å slå. – Nå 10 år senere har det skjedd. 

Disneys Marvel-produserte superheltfilm «Avengers: Endgame» passerte søndag James Camerons storsuksess «Avatar» som den mest innbringende filmen i verden, ifølge Box Office-tall, skriver det amerikanske tidsskriftet Forbes.

«Avengers: Endgame» har klart det tilsynelatende umulige, skriver Forbes’ filmskribent Scott Mendelson.

Les: Hold deg fast, Nintendo lanserer ny spillkonsoll

«Avatar»-filmen fra 2009 dro inn 2,78 milliarder dollar

Det er suksess i Kina som nå drar «Avengers: Endgame» opp på «umulige» nivåer. Filmen spilte inn hele 629 millioner dollar i landet, en vekst på 75 prosent fra filmen «Avengers: Infinity War» i 2018.

«De forbausende prestasjonene til begge filmene er et bevis på filmens evne til å samle mennesker i en delt opplevelse», uttaler Disney-topp Alan Horn i en pressemelding. og fortsetter da Disney «eier» begge filmene.

«De talentfulle filmskaperne bak disse verdenene har mye mer på lager og vi gleder oss til fremtiden til både Marvel-universet og Pandora»

 Av storfilmer som ikke har klart å toppe Camerons 3D-epos «Avatar» er blant annet «Star Wars: The Force Awakens», «Jurassic World» og «Avengers: Infitiy War».

Les på Sporten: Barcelona-legende Ronaldinho i comeback forhandlinger

Knallstart

«Avengers: Endgame» er den aller siste filmen i superheltserien Avengers fra Marvel-universet. – Blant skuespillerne som har preget filmene er Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr. og Chris Evans. Bare i løpet av åpningshelgen dro den inn hele 1,2 milliarder dollar.